ΠΟΕΔΗΝ σε υγειονομικούς: Εμβολιαστείτε με το πρώτο διαθέσιμο εμβόλιο

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ αναφορικά με τους εμβολιασμούς των υγειονομικών, με την οποία προτρέπει τους υγειονομικούς να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι μόλις 21 άτομα είναι εμβολιασμένα στους 214 υγειονομικούς που βρέθηκαν θετικά στον ιό στα νοσοκομεια της 1η ΥΠΕ Αττικής.

Μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν άμεσα.

Η πλήρης ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

«Από τους 214 υγειονομικούς που είναι θετικοί στα νοσοκομεία της 1η ΥΠΕ Αττικής , αυτή τη στιγμή, μόλις 21 είναι εμβολιασμένοι και είτε είναι ασυμπτωματικοί είτε με ελαφριά συμπτώματα. Όλοι οι υπόλοιποι είναι μη εμβολιασμένοι, κάποιοι εξ αυτών νοσούν βαριά και δυστυχώς έχουμε και θανάτους. Θανάτους που θα είχαν αποφευχθεί αν είχαν εμβολιαστεί. Επίσης αν δεν είχαν εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό των υγειονομικών αυτή τη στιγμή στο τρίτο κύμα θα είχαμε πάλι χιλιάδες να νοσούν και δεκάδες σε ΜΕΘ και δεκάδες θανάτους. Ενώ τώρα είχαμε μέχρι στιγμής 600 θετικούς εκ των οποίων οι 60 εμβολιασμένοι και οι 540 ανεμβολίαστοι. ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΕΜΒΟΛΙΟ.

“Χάσαμε και εικοστό έκτο συνάδελφο από κορωνοϊό. 62χρονος διευθυντής γιατρός του νοσοκομείου ”Άγιος Παύλος” Θεσσαλονίκης. Έδωσε τη μάχη για τη ζωή στο ΑΧΕΠΑ πρώτα νοσηλευόμενος σε κλινική και μετά στη ΜΕΘ. Δεν τα κατάφερε. Συλλυπητήρια στους οικείους και τους συναδέλφους. Δεν είχε εμβολιαστεί. Στα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ νοσούν από κορωνοϊό σήμερα 214 υγειονομικοί. Εξ αυτών μόνο το 10% έχουν εμβολιαστεί και περνάνε την ασθένεια στο πόδι. Σας κοινοποιούμε τους νοσούντες συναδέλφους ανά νοσοκομείο: Τους περισσότερους νοσούντες συναδέλφους έχει το ”Γεννηματάς” (53). Στην κορύφωση του δευτέρου κύματος της πανδημίας πριν τους εμβολιασμούς νόσησαν περί τους 4.000 συνάδελφους στα νοσοκομεία όλης της χώρας, 50 εισήχθησαν στην εντατική και 25 έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό. Τώρα, στο τρίτο κύμα, μετά τους εμβολιασμούς νόσησαν 600 συνάδελφοι, εκ των οποίων περί το 10% εμβολιασμένοι. Δύο συνάδελφοι με κορoνοϊό νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και έχουμε και έναν θάνατο μη εμβολιασμένων. Επειδή όμως υπάρχουν συνάδελφοι που νοσούν παρ’ ότι εμβολιασμένοι και είναι φορείς της νόσου, θεωρούμε λάθος την απόφαση του υπουργού, που έγινε γνωστή με δελτίο τύπου και όχι με υπουργική απόφαση, να κάνουν προληπτικά τεστ μόνον οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί. Θα πρέπει όλοι.

Το ποσοστό συμμετοχής των υγειονομικών στον εμβολιασμό είναι 55%. Δεν υπάρχει πια δυνατότητα εμβολιασμού κατά προτεραιότητα, αν και πολλοί συνάδελφοι επιθυμούν. Όσων υγειονομικών τα νοσοκομεία είναι εμβολιαστικά κέντρα εγγράφονται σε λίστα αναμονής και εμβολιάζονται σταδιακά από περισσεύματα εμβολίων. Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των εμβολίων και λαμβάνουν ραντεβού σε έναν με δύο μήνες. Όχι στον εξαναγκασμό και την υποχρεωτικότητα. Ναι στον εμβολιασμό με πειθώ και επιχειρήματα. Είναι χρέος μας, είναι καθήκον να εμβολιαστούμε”.

vradini.gr


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ