Ποιο είναι το πιο επικίνδυνο ζώο του πλανήτη;

Μέσα από διάφορα βιβλία, ντοκιμαντέρ ακόμη και cartoon με ζώα βλέπουμε να κυριαρχούν τα λιοντάρια και οι τίγρεις στις πρώτες θέσεις των πιο επικίνδυνων και απλησίαστων ζώων. Ως ζώα μάλιστα της ζούγκλας, η μηδαμινή έως και μηδενική εξοικείωση με τους ανθρώπους, μας κατατάσσει σε «θηράματα» για τα μάτια και το…στομάχι τους.

Ωστόσο αυτό εμφανίζεται ως λανθασμένο σενάριο, καθώς εκεί έξω υπάρχει ένα θηλαστικό που σκορπάει τον τρόμο πολύ περισσότερο από τους «βασιλιάδες της ζούγκλας»

Ποιο είναι αυτό άραγε;

Ενδεικτικό είναι ότι και το βιβλίο Γκίνες το έχει κατατάξει ως το «πλέον ατρόμητο ζώο στον κόσμο».

Το πιο επιθετικό θηλαστικό στον κόσμο σύμφωνα με το περιοδικό «Scientific American» είναι ο αφρικανικός ασβός (honey Badger).

O αφρικανικός ασβός ζει στην Αφρική και στην Ασία σε λαγούμια που έχουν εγκαταλείψει άλλα ζώα όπως τα άαρντ-βαρκ.

Σε αυτό το σημείο να σας πούμε ότι δεν πρόκειται για ασβούς, αλλά ονομάζονται έτσι επειδή εμφανισιακά θυμίζουν τους κανονικούς ασβούς και γιατί λατρεύουν το μέλι. Ο ασβός και ο αφρικανικός ασβός είναι μη συγγενικά μέλη της οικογένειας των ικτιδών, της μεγαλύτερης ομάδας σαρκοφάγων.

Περιλαμβάνει τις νυφίτσες, τις αγριόγατες, τα μινκ και τους αδηφάγους, όμως ο αφρικανικός ασβός είναι μοναδικός: είναι το μόνο είδος του γένους Mellivora που σημαίνει «μελιφάγος».

Οι αφρικανικοί ασβοί χρησιμοποιούν τα μεγάλα και δυνατά νύχια τους για να καταστρέφουν φωλιές τερμιτών, να λυγίζουν το κοτετσόσυρμα και κυρίως να διαλύουν κυψέλες.

Σε αυτές οδηγούνται από τους ινδικάτορες, οι οποίοι κρώζουν όταν βρίσκουν κάποια κυψέλη και παίρνουν το μερτικό τους αφού φάνε οι αφρικανικοί ασβοί.


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ