ΠΟΥ: Προστατεύουν και οι υφασμάτινες μάσκες από τις μεταλλάξεις

Μετά την επικαιροποίηση των συστάσεων της κυβέρνησης της Γαλλίας για τη χρήση μάσκας κατά του κορωνοϊού, στις οποίες αναφέρουν να μην χρησιμοποιείται εκτενώς η υφασμάτινη μάσκα καθώς δεν προστατεύει από τη μετάλλαξη του ιού, από τη μεριά του ΠΟΥ, δεν υπάρχει διάθεση αλλαγής των συστάσεων.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, οι υφασμάτινες μάσκες εξακολουθούν να είναι το ίδιο αποτελεσματικές και στη μετάλλαξη του κορωνοϊού, αφού, όπως αναφέρουν, η μετάδοση γίνεται με τον ίδιο τρόπο.

«Οι υφασμάτινες μάσκες, οι μη χειρουργικές, μπορούν να χρησιμοποιούνται από όλους τους ανθρώπους ηλικίας κάτω των 60 ετών που δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα υγείας», τονίζει η υπεύθυνη του ΠΟΥ για την διαχείριση της πανδημίας της COVID-19 Μαρία Φαν Κερκχόβε.

«Στις ζώνες στις οποίες κυκλοφορεί ο ιός, οι μάσκες πρέπει να φοριούνται όταν οι άνθρωποι συνωστίζονται και καθίσταται αδύνατο να τηρηθεί απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου του ενός από τον άλλο, όπως και σε δωμάτια με καθόλου ή λίγο εξαερισμό», πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Οι χώρες είναι ελεύθερες να λάβουν τα μέτρα που κρίνουν απαραίτητα», εππισήμανε η Μαρία Φαν Κερκχόβε.

Ακόμη και με παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού που μπορεί να είναι πιο μεταδοτικά «δεν έχουμε καμία ένδειξη που να αφήνει να εννοηθεί ότι ο τρόπος μετάδοσης άλλαξε», υπογράμμισε η αξιωματούχος του ΠΟΥ για τη διαχείριση της πανδημίας.

Γι’αυτό, όσον αφορά τις ισχύουσες συστάσεις, «δεν έχουμε την πρόθεση να τις αλλάξουμε σε αυτό το στάδιο».

vradini.gr


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ