«Πράσινο φως» από τους εμπειρογνώμονες του FDA για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Το συμβούλιο εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε, την Παρασκευή (26/02, τοπική ώρα), το εμβόλιο της Johnson & Johnson για τη νόσο COVID-19. 

Έτσι, ο FDA αναμένεται να εγκρίνει το εμβόλιο για «έκτακτη ανάγκη» το Σάββατο (27/02) και, σε αυτή την περίπτωση, τρία εμβόλια για τη νόσου COVID-19 θα γίνουν διαθέσιμα στις ΗΠΑ, καθώς ήδη κυκλοφορούν αυτά των Pfizer/BioNTech και Moderna.

Μάλιατα, επισημαίνεται πως εμπειρογνώμονες της αμερικανικής ρυθμιστικής Αρχής αποφάσισαν ομόφωνα ότι τα πιθανά οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των πιθανών κινδύνων.

Το εν λόγω εμβόλιο παράγεται από την Janssen Pharmaceutical, τμήμα της Johnson & Johnson και σε αντίθεση με άλλα που έχουν ήδη εγκριθεί στις ΗΠΑ, αυτό είναι εμβόλιο φορέα, δηλαδή ακολουθεί παρόμοια λογική με το ρωσικό Sputnik V και το αγγλο-σουηδικό της AstraZeneca.

Η Johnson & Johnson αναμένεται να διαθέσει έως και 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου έως τα τέλη Μαρτίου και έως και 100 εκατομμύρια δόσεις μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

vradini.gr


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ