Προπύλαια: Χημικά και έντονες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Έντονα επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στα Προπύλαια ανάμεσα σε υποστηρικτές του Δημήτρη Κουφοντίνα και τα ΜΑΤ.

Οι διαδηλώσεις γίνονται ως ένδειξη υποστήριξης στον 62χρονο πρώην αρχηγό της 17Ν που πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου, διεκδικώντας την άμεση μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, από τον Δομοκό όπου και κρατείται. Σήμερα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λαμίας με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται κρίσιμη.

Πριν από λίγο η αστυνομία διέλυσε τη συγκέντρωση με χρήση χημικών κυνηγώντας τους συγκεντρωμένους ανάμεσα στα αυτοκίνητα προς την περιοχή των Εξαρχείων.

Με εντολή της Αστυνομίας έκλεισαν στις 16:00 τέσσερις σταθμοί του μετρό λόγω της συγκέντρωσης.

Πρόκειται για τους σταθμούς σε Θησείο, Πανεπιστήμιο, Μοναστηράκι και Ευαγγελισμό, από όπου οι συρμοί θα περνούν χωρίς στάση.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως θα έκλειναν έξι σταθμοί, αλλά τελικά οι σταθμοί σε Ομόνοια και Σύνταγμα θα μείνουν κανονικά ανοιχτοί.

Μάλιστα, στο σημερινό κάλεσμα επισυνάπτεται δήλωση του ίδιου του Κουφοντίνα που υπογραμμίζει:

«Η επαναστατική οργάνωση 17 Νοέμβρη δεν υπάρχει πλέον. Σε μένα έλαχε από εκείνη την οργάνωση να μιλήσω, να καλυφθεί το κενό της σιωπής. Σε αυτό τον μακρύ αγώνα σημασία δεν έχει αν πέσεις, αλλά να βρεθεί άλλο χέρι να συνεχίσει. Οι δρόμοι αλλάζουν, οι καιροί αλλάζουν, οι τρόποι αλλάζουν, αλλά ο σκοπός είναι ο ίδιος».

vradini.gr


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ