Πρόταση του ηγέτη των Ρεπουμπλικάνων να ξεκινήσει η δίκη Τραμπ για «υποκίνηση ταραχών»!

Πρόταση για να ξεκινήσει η δίκη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όσον αφορά τις κατηγορίες για «υποκίνηση ταραχών» στο Καπιτώλιο, κατέθεσε ο αρχηγός της μειοψηφίας της Γερουσίας των ΗΠΑ, ο Ρεπουμπλικανός Μιτς ΜακΚόνελ, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Υπενθυμίζεται πως, το αμερικανικό Σώμα παρέπεμψε τον Τραμπ την περασμένη εβδομάδα, κατηγορώντας τον για υποκίνηση ταραχών που σημειώθηκαν στις 6 Ιανουαρίου στο κτίριο του Καπιτωλίου, στο Κάπιτολ Χιλ.

«Ο επικεφαλής Μακόνελ ζήτησε να [παραδοθούν τα άρθρα κατηγορίας] την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου. Ο πρώην πρόεδρος Τραμπ θα έχει μια εβδομάδα από εκείνη την ημέρα, για να απαντήσει στα άρθρα της κατηγορίας (4 Φεβρουαρίου). Η προ-δικαστική σύνοψη του Σώματος αναμένεται επίσης τότε», ανέφερε το γραφείο του Μακόνελ σε δήλωση την Πέμπτη.

«Στη συνέχεια, ο πρόεδρος θα έχει μια εβδομάδα από την ημέρα που θα καταθέσει την απάντησή του για να υποβάλει την προ-δικαστική του ενημέρωση (11 Φεβρουαρίου). Αυτό σημαίνει ότι ο πρώην πρόεδρος Τραμπ έχει δεκατέσσερις συνολικές ημέρες από τη στιγμή που θα εκδώσουμε τις κλήσεις, για να γράψουμε την προ-δικαστική του ενημέρωση. Το Σώμα θα υποβάλει επίσης το αντίγραφο αυτήν την ημερομηνία. Στη συνέχεια, το Σώμα θα έχει δύο ημέρες για να υποβάλει την προ-δικαστική του ενημέρωση (13 Φεβρουαρίου)» καταλήγει η ανακοίνωση.

vradini.gr


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ