Πότε ανοίγει ο αθλητισμός: Κρίσιμη μέρα για την επανέναρξή του

Όλα δείχνουν ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός οδεύει προς επανεκκίνηση, την Παρασκευή (7/5) η κρίσιμη απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Τρεις οι προτεινόμενες ημερομηνίες για το άνοιγμα του Πολιτισμού, την ώρα που ο ερασιτεχνικός αθλητισμός ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του ξανά.

Κρίσιμη αναφορικά με τα θέματα πολιτισμού και αθλητισμού θα είναι η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων αύριο, Παρασκευή, 7 Μαΐου, προκειμένου να δοθεί πράσινο φως ή όχι για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης είχε δηλώσει ότι στις 10 Μαΐου θα ανοίξει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και αναμένεται επίσημη απόφαση.

Αυτό σημαίνει ότι τα κολυμβητήρια, τα στάδια, τα γήπεδα και τα γυμναστήρια θα μπορούν να δεχθούν τους μικρούς αθλητές από τη στιγμή που γίνονται τα self τεστ.

Την ίδια πρόταση για τον αθλητισμό έκανε στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

Τι ισχύει με τον Πολιτισμό

Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχει και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Η κυβερνητική πρόταση, που θα μεταφέρει η κυρία Μενδώνη, αφορά στο άνοιγμα των μουσείων, των θερινών σινεμά αλλά και στη διεξαγωγή συναυλιών.

Οι τρεις προτεινόμενες ημερομηνίες:

** 14 Μαΐου άνοιγμα των μουσείων (μία ημέρα μετά, 15 Μαΐου, ανοίγει ο τουρισμός οπότε δίνεται προτεραιότητα)

** 21 Μαΐου άνοιγμα θερινών σινεμά ( δεν θα δοθεί πράσινο φως για άνοιγμα στις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες και στους πολυκινηματογράφους)

** 28η Μαΐου άνοιγμα θεάτρων και διεξαγωγή συναυλιών

Αν πάντως δοθεί το πράσινο φως για επαναλειτουργία σε μουσεία, σινεμά, θέατρα και συναυλίες θα ισχύουν αυστηρά μέτρα προστασίας, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η θερμομέτρηση των επισκεπτών κατά την είσοδό τους, ο περιορισμένος αριθμός ατόμων που θα μπορεί να βρίσκεται στους συγκεκριμένους χώρους, αλλά και αποστάσεις ασφαλείας ανάμεσα στους παρευρισκομένους.

Για τους εργαζόμενους αναμένεται να ισχύσουν τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού, όπως και στις υπόλοιπες δραστηριότητες (μάσκες, self test).

sportime.gr


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ