Πότε μια διαφωνία μετατρέπεται σε καυγά;

Ποια είναι όμως τα λάθη που κάνετε και η διαφωνία μετατρέπεται σε καυγά;

Άμυνα

Όταν οι άνθρωποι γίνονται αμυντικοί, αντί να δουν τα παράπονα ή το αίτημα της άλλης πλευράς με αντικειμενική ματιά, τείνουν να διατηρούν μια στάση άμυνας, αποδίδοντας την συμπεριφορά τους ή τις συνέπειες αυτής στους άλλους.

Η άρνηση της ευθύνης, αν και μπορεί να φαίνεται ως μια πιθανή στρατηγική αντιμετώπισης μιας διένεξης, στην πραγματικότητα δεν είναι, αφού όχι μόνο δεν αποκλιμακώνει την ένταση αλλά δεν επιλύει και το πρόβλημα.

Υπερ-γενικεύετε

Κάποιες φορές όταν συμβαίνει κάτι δυσάρεστο, μπορεί να εκδηλώνουμε μια τάση υπερ-γενίκευσης, υποστηρίζοντας ότι μια άσχημη συμπεριφορά έχει επαναληφθεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Ακόμα και αν αυτό είναι πραγματικότητα, είναι σημαντικό να μην υπερ-γενικεύετε αφού το πρόβλημα δεν επιλύεται και εντείνεται το αρνητικό κλίμα.

Κάνετε σενάρια

Είναι σημαντικό ακόμα και αν γνωρίζετε καλά το άτομο με το οποίο έχετε έρθει σε κάποια διένεξη, να μην λειτουργείτε σαν να γνωρίζετε ακριβώς όλες του τις σκέψεις ή κάθε του συναίσθημα, ακόμα και αν οι σκέψεις σας βασίζονται στην συμπεριφορά του.

Το πρόβλημα σε αυτήν την περίπτωση έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι ερμηνείες σας για την συμπεριφορά του μπορεί να απέχουν σημαντικά από την πραγματικότητα κι επομένως να δημιουργηθούν περιττές παρεξηγήσεις, οι οποίες με την σειρά τους μπορεί να οδηγήσουν σε επιπλέον συγκρούσεις.


agrinio24.gr

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ