Πώς να αποχωρήσετε από μια τοξική σχέση με ασφάλεια;

Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διευκολύνετε τη διαδικασία:

Δημιουργήστε ένα δίχτυ ασφαλείας: Πριν να μιλήσετε στο σύντροφό σας, φροντίστε να φτιάξετε ένα σχέδιο που θα σας επιτρέπει την ασφαλή σας μετάβαση εκτός της σχέσης.

Χωρίς να του πείτε κάτι, σκεφτείτε μόνοι σας που μπορείτε να μείνετε, για πόσο, ποια πράγματά σας θα χρειαστείτε και πώς θα φύγετε με ασφάλεια. Μην κάνετε αυτήν την διαδικασία αυθόρμητα ή τυχαία.

Μιλήστε σε κάποιον: Είναι σημαντικό να μιλήσετε σε ένα αξιόπιστο και αγαπημένο σας πρόσωπο για όλα όσα βιώνετε. Έτσι όχι μόνο θα μπορείτε να δεχθείτε συμβουλές αλλά και ασφάλεια, καθώς κάποιος θα γνωρίζει για την κατάσταση. Όχι άλλα μυστικά. Εμπιστευτείτε ένα μέλος της οικογένειας ή έναν φίλο σας ώστε να σας βοηθήσουν στη διαδικασία. Εάν αισθάνεστε απειλή, μεταβείτε σε ασφαλές μέρος και ενημερώστε τις αρχές.

Απομακρυνθείτε πλήρως: Σταματήστε να μιλάτε με τον σύντροφό σας, εφόσον αποφασίσατε το τέλος της σχέσης. Οι τοξικοί άνθρωποι είναι πονηροί και μπορούν να χρησιμοποιήσουν συναισθηματικό εκβιασμό για να σας παρασύρουν πίσω στην σχέση.

Αφού πάρετε την απόφαση να τελειώσετε την σχέση, σταματήστε οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας μαζί τους. Περιορίστε την επικοινωνία σας μόνο στην φροντίδα των παιδιών.


agrinio24.gr

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ