Πώς να διαχειριστείτε έναν πιεστικό σύντροφο

Τι πρέπει να κάνεις;

Πρέπει να πάρεις πρωτοβουλίες: Αν αισθάνεσαι πως ο σύντροφός σου σε πιέζει ίσως του έχεις αφήσει χώρο να ελέγχει τα πράγματα στη σχέση σας και κρατάς μια περισσότερο παθητική στάση.

Ήρθε η στιγμή λοιπόν να πάρεις πρωτοβουλίες, για διάφορα ζητήματα που αφορούν εσάς και τη σχέση σας, από το πιο μικρό μέχρι και το πιο σημαντικό. Προσπάθησε με τη στάση σου και τις πράξεις σου να φέρεις μια καλύτερη ισορροπία στη σχέση σας και να επενδύσεις στη ουσιαστική επικοινωνία.

Δώσε χώρο και χρόνο στον εαυτό σου: Όσο περισσότερο μένεις προσκολλημένη στη σχέση σου και δεν αφιερώνεις χρόνο σε ασχολίες και ανθρώπους που αγαπάς, τόσο περισσότερο ευάλωτη θα είσαι στην πίεση που εισπράττεις από τον σύντροφό σου. Προσπάθησε λοιπόν να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου και να ασχοληθείς με χόμπι, δραστηριότητες, τη δουλειά σου και τους αγαπημένους σου ανθρώπους.

Μάθε να λες όχι: Μήπως φταις λίγο και εσύ; Πριν απαντήσεις θυμήσου πως μόνο εσύ μπορείς να αποφασίζεις για τον εαυτό σου και πως εσύ είσαι υπεύθυνη για τις επιλογές σου. Μπορεί να σου είναι εξαιρετικά δύσκολο να λες «όχι »στις απαιτήσεις του συντρόφου σου, όμως έχει έρθει η στιγμή να κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις και να μην υποκύπτεις στις επιθυμίες του συντρόφου μόνο και μόνο για να τον ευχαριστήσεις.

Μη φοβάσαι να περάσεις χρόνο με τους φίλους σου: Πολλά ζευγάρια είναι συνέχεια μαζί χωρίς να κατανοούν ότι μερικές φορές χρειάζεται να περάσουν λίγο χρόνο μακριά ο ένας από τον άλλο. Εξάλλου δεν σημαίνει ότι όταν έχουμε μια σχέση, ξεχνάμε τους φίλους μας. Αυτό είναι και ένας τρόπος να περνάτε λίγο χώρια. Μην ξεχνάς πως κάτι τέτοιο θα σε βοηθήσει να δεις από μια νέα οπτική τη σχέση σου και να σκεφτείς τι είσαι διατεθειμένη και τι όχι να αντιμετωπίσεις.


agrinio24.gr

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ