Σμήνος κουνουπιών σκόρπισε τον τρόμο στην Αργεντινή (vid)

Τρομακτικές εικόνες αντίκρισαν οδηγοί σε αυτοκινητόδρομο του Μπουένος Άιρες, αδυνατώντας να πιστέψουν στα μάτια τους.

Γιατί ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο απειλητικός σίφωνας που ερχόταν προς το μέρος τους δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα σμήνος… κουνουπιών!

Τις πρωτοφανείς εικόνες, που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, κατέγραψε οδηγός στην Οδό 74, ανάμεσα στις πόλεις Χενεράλ Χουάν Μαδαριάγα και Πιναμάρ της Αργεντινής.

«Δείχνει να μεγαλώνει, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο ποτέ στη ζωή μου», ακούγεται να λέει μια φωνή στο βίντεο.

Το Μπουένος Άιρες είναι αντιμέτωπο με μια «εισβολή» από εκατομμύρια κουνούπια, η οποία σύμφωνα με τον Χουάν Χοσέ Γκαρσία, ερευνητή του κέντρου CEPAVE που μελετά τα παράσιτα και τους οργανισμούς που μεταφέρουν ασθένειες, οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκαν, σε πολλά σημεία, λιμνάζοντα νερά, όπου τα θηλυκά αφήνουν τα αυγά τους και του… έδωσαν και κατάλαβε, με αποτέλεσμα να κουνούπια να κυκλοφορούν πλέον σε… σμήνη.

Όσο τρομακτικά και αν είναι ωστόσο σε τέτοια μεγάλη συγκέντρωση, τα κουνούπια δεν αποτελούν σοβαρή απειλή για τους ανθρώπους στην περιοχή, οι οποίοι καλό θα ήταν πάντως να εφοδιαστούν με λίτρα αντικουνουπικών.

Όπως διευκρίνισε ο Γκαρσία, οι αγροτικές καλλιέργειες και εργασίες είναι αυτές που θα επηρεαστούν από την εισβολή των κουνουπιών.

Δείτε το σχετικό βίντεο:


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ