Σοφία Μπεκατώρου: Βγήκα να μιλήσω τώρα επειδή τώρα είμαι έτοιμη να το διαχειριστώ

Μια συγκλονιστική συνέντευξη στην εκπομπή Live News του MEGA, έδωσε η Σοφία Μπεκατώρου, προκαλώντας συγκίνηση με τον τρόπο που μίλησε, εξιστορώντας τον επώδυνο βιασμό της από παράγοντα του αθλητισμού αλλά και αυτό που βίωσε στη συνέχεια: Τον πόλεμο, το σαμποτάζ και τον φόβο ότι θα χάσει την καριέρα της. Η κα Μπεκατώρου δεν άφησε τίποτα αναπάντητο και μίλησε με λεπτομέρειες για το περιστατικό.

«Πιστεύαμε ότι ήταν με το μέρος μας, αναπτύχθηκε μια φιλική σχέση και με την Αιμιλία μιλούσαμε μαζί, όταν μάθαμε ότι θα έρθει στην αποστολή στην Ισπανία μαζί μας, ανακουφιστήκαμε».

«Δεν φέραμε κάποιο μετάλλιο αλλά καταφέραμε να πετύχουμε την πρόκριση, βγήκαμε όλοι μαζί και με τον παράγοντα μείναμε τελευταίοι. Στον δρόμο προς το ξενοδοχείο μιλούσαμε για το άθλημα, όμως κάποια στιγμή με φίλησε, έμεινα έκπληκτη, δεν ήξερα τι να κάνω, απομακρύνθηκα και συνεχίσαμε το δρόμο προς το ξενοδοχείο σε διαφορετικά πεζοδρόμια. Στο ασανσέρ μου είπε «θα έρθεις στο δωμάτιο μου, δυο λεπτά να σου μιλήσω» ήμουν διστακτική, μου είπε «με φοβάσαι;», «όχι δεν φοβάμαι» του απάντησα, αποφάσισα να πάω. Μιλούσαμε όταν με πλησίασε, άρχισα να αμύνομαι, προσπαθούσε να με πείσει, άπλωνε τα χέρια, με φιλούσε, «δεν θέλω» του είπα, προσπάθησα να του δείξω ότι δεν υπάρχει αμοιβαία επιθυμία, συναίνεση. Κάποια στιγμή του είπα ότι «δεν μπορώ να το πιστέψω ότι σου λέω ότι δεν θέλω κι επιμένεις», σκέφτηκα να αντιδράσω άγρια, σκέφτηκα ότι είχε υψηλό πόστο στην Ομοσπονδία και όλοι θα λέγανε γιατί γύρισες μαζί του πίσω. Όταν τελείωσε, συνειδητοποίησα ότι με είχε βιάσει, δεν δέχτηκε το όχι, είχα γίνει θύμα. Σηκώθηκα έφυγα, ανέβηκα στο δωμάτιό μου έκανα μπάνιο, ένιωθα βρώμικη, ντροπιασμένη και πολύ θυμωμένη με τον εαυτό μου που δεν τον έδιωξα από πάνω μου χτυπώντας τον».

«Όσο περνούσαν οι μέρες τόσο χειρότερα ένιωθα. Το είπα στον τότε σύντροφό μου, ήταν αθλητής είπε πως θα πάει να τον βρει όμως σκέφτηκα πώς θα συνεχίζαμε, είχαν κυριαρχία επάνω μας έπρεπε να τα έχουμε καλά μαζί τους για να συνεχίζεται η προετοιμασία μας».

«Επικοινώνησε μαζί μου κάποια στιγμή και ήθελε να με συναντήσει προφανώς επειδή φοβήθηκε ότι θα μιλούσα. Μιλήσαμε δημόσια κι εκείνος στο αυτοκίνητο προσπαθούσε να δει πώς θα αντιδράσω, να καταλάβει τι θα έκανα. Κατάλαβε ότι είχα συνειδητοποιήσει τον βιασμό και προσπαθούσε να με κάνει να ηρεμήσω. Δεν θέλω να μου ξαναμιλήσεις ποτέ, του είπα και τον απείλησα ότι θα τον καταγγείλω αν με ξαναπλησίαζε. Υπήρξαν φορές που συναντηθήκαμε, άλλαξε η ζωή μου για πάντα, έχασα ό,τι εκτίμηση είχα για τον εαυτό μου, επειδή έκανα αυτό το λάθος, δεν φώναξα, δεν κατήγγειλα το περιστατικό, ήμουν εγκλωβισμένη γιατί πίστευα πως ή θα μιλούσα ή θα έχανα το όνειρό μου. Η ιστιοπλοΐα ήταν και είναι η ζωή μου, το έθαψα βαθιά και συνέχισα. Το συμβάν ερχόταν στην επιφάνεια όταν μάθαινα πράγματα. Εκείνος έβλεπε ότι τον αγνοούσα και ήταν αρνητικός απέναντί μου, με απαξίωνε, είχαμε πόλεμο, δεν είχαμε καμία βοήθεια, μας έκανε σαμποτάζ».

«Υπήρχαν περιστατικά με στημένους αγώνες, είχα κάνει καταγγελίες αλλά ποτέ δεν δικαιώθηκα, εξαφανίζονταν χαρτιά, επιτροπές. Όλο το περιβάλλον ήταν μια κλίκα και επικεντρώθηκα στο αγωνιστικό κομμάτι με την απολύτως απαραίτητη επαφή με την Ομοσπονδία».

«Έκανα θεραπεία για πολύ καιρό, πάντα ήξερα ότι αντιμετωπίζω κάτι πολύ μεγάλο. Μείναμε όλοι έκπληκτοι όταν βρεθήκαμε με τον Νίκο Κακλαμανάκη, αφού όλοι είχαμε να μοιραστούμε ιστορίες εκφοβισμού, απειλές, κατάχρηση εξουσίας και δεν είχαμε κάνει τίποτα για αυτό. Κατέθεσα στον Εισαγγελέα και έχω ήσυχη την συνείδησή μου επειδή επιτέλους μίλησα και αυτό θα βοηθήσει να εξυγιανθεί ο αθλητισμός. Συνειδητοποίησα ότι η ιστορία αφορούσε κι άλλους, ωστόσο πριν τη συνέντευξη στο Marie Claire είχα ενδοιασμούς καθώς ήταν οι εκλογές στην Ομοσπονδία και δεν ήθελα να ταυτιστεί το βίωμά μου με αυτό. Ο λόγος που μίλησα είναι ότι τώρα μπορώ να το διαχειριστώ, έχω κάνει πολυετή δουλειά με τον εαυτό μου».


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ