Συγκλονίζει η αδελφή του Γιάννη Βάρη: «Τα θύματα του Κουφοντίνα δεν είχαν το δικαίωμα στην επιλογή»

Σε μια κατάθεση ψυχής προχώρησε η Γεωργία Βάρη, η αδελφή του αστυνομικού Γιάννη Βάρη ο οποίος δολοφονήθηκε σε τρομοκρατική επίθεση της «17 Νοέμβρη».

Ο Γιάννης Βάρης ήταν μόλις 26 ετών και δεν είχε συμπληρώσει καν ένα χρόνο στην αστυνομία, όταν το 1991 η ρουκέτα της «17Ν» που χτύπησε το υπηρεσιακό λεωφορείο στο οποίο επέβαινε, του έκοψε το νήμα της ζωής.

Τριάντα χρόνια μετά, με αφορμή την απεργία πείνας και δίψας που πραγματοποιεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζητώντας να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού, η αδερφή του, Γεωργία, μιλώντας στο Open σχολιάζει καυστικά την απόφαση του «Λουκά» της «17 Νοέμβρη», τονίζοντας ότι τα θύματα του δεν είχαν αυτή την επιλογή.

«Ο δολοφόνος Κουφοντίνας συνεχίζει να φέρνει τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα επάνω του. Αυτή τη φορά εκβιάζοντας την κυβέρνηση, κάνοντας απεργία πείνας, διεκδικώντας φυλακές της αρέσκειάς του. Είναι επιλογή του, μία επιλογή που δεν είχαν τα θύματά του. Θα την σεβαστώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας χρόνια αργότερα χαρακτήρισε τον άτυχο αστυνομικό ως μέλος μιας «άγριας διμοιρίας».

Στον τηλεοπτικό σταθμό μίλησε και η κόρη του αστυνομικού υποδιευθυντή Απόστολου Βέλλιου, ο οποίος έχασε τη ζωή του το 1994, όταν η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας» (Ε.Λ.Α.) ανατίναξε με βόμβα λεωφορείο της αστυνομίας στον Περισσό.

«Δεν είμαι υπέρ της αυτοχειρίας. Σε καμία περίπτωση. Αν είναι αυτή δηλαδή η επιθυμία του, όχι δεν την στηρίζω. Και όχι εκδικητικά γιατί πρέπει να πεθάνει στη φυλακή. Γιατί έχει και αυτός μία οικογένεια και ένα παιδί που όποιος και αν είναι ο πατέρας του, τον θέλει τον πατέρα του, να ξέρει ότι υπάρχει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, υποστήριξε πως αν ο νόμος είναι σε θέση να αποφασίσει για λογαριασμό του να δεχτεί την απόφαση του νόμου, αλλά και αν δεν του αρέσει πάλι θα πρέπει να κάνει το ίδιο.

«Αν είναι προς όφελός του θα πρέπει να την δεχτούμε εμείς», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ