Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι σήμερα για πολιτισμό και αθλητισμό – Ποιες οι ημερομηνίες

Σε αποφάσεις για νέα βήματα σταδιακής χαλάρωσης συνεδριάζουν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι ώστε να εξετάσουν τόσο τα νέα υγειονομικά δεδομένα όσο και τις κυβερνητικές προτάσεις για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων.

Έπειτα από την επανεκκίνηση του τουρισμού στα μέσα του Μαΐου, το υπουργείο Πολιτισμού προτείνει να ανοίξουν μουσείαθερινά σινεμά και θέατρα, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, η πρόταση αφορά στο άνοιγμα των μουσείων στις 14 Μαΐουστις 21 Μαΐου των θερινών σινεμά και τέλη του ίδιου μήνα να πραγματοποιηθεί το άνοιγμα των θεάτρων και να αρχίσουν οι συναυλίες.

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, θα συμμετάσχει σήμερα στην τακτική σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, με σκοπό να συζητηθεί το θέμα της επανέναρξης στις δραστηριότητες του Πολιτισμού.

Παράλληλα, θα εξεταστεί και το άνοιγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού, με τον Λευτέρη Αυγενάκη να δηλώνει: «Αναμένουμε την έγκριση επανεκκίνησης συντεταγμένα & σταδιακά, πρώτα προπονήσεων, με τακτική χρήση τεστ & αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα».

Υπενθυμίζεται πως από αύριο, Σάββατο 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες ενώ μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.

Παράλληλα από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

Τέλος, από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ