Συνεργάτης Έλον Μασκ: Έχουμε την τεχνολογία να φτιάξουμε ένα Jurassic Park

Ο Μαξ Χόντακ, συνιδρυτής της startup Neuralink με έδρα το Bay Area, δήλωσε στο Twitter ότι το Jurassic Park θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα «αν το θέλαμε». Δεν είναι σαφές σε ποιους αναφέρεται ο πληθυντικός και αν υπονοεί τον συνεργάτη του Έλον Μασκ.

Ο Χόντακ ισχυρίστηκε ακόμη ότι θα χρειαστούν μόλις 15 χρόνια για να αναδημιουργηθεί ένα περιβάλλον που έχει εκλείψει εδώ και εκατομμύρια χρόνια, ώστε να καταφέρουν να δημιουργηθούν «σούπερ εξωτικά νέα είδη», αν και λέει ότι πιθανότατα δεν θα είναι «γενετικά αυθεντικά».

Ο ίδιος ισχυρίζεται, ότι «προσπαθεί σκόπιμα να δημιουργήσει νέα ποικιλομορφία». Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως «απο-εξαφάνιση» και ουσιαστικά επαναφέρει εξαφανισμένα είδη, σε μια προσπάθεια διάδοσης της βιοποικιλότητας.

Οι άνθρωποι που ξέρουν γι’ αυτά τα ζητήματα, δηλαδή οι συντηρητές και οι περιβαλλοντικοί επιστήμονες, έχουν επισημάνει ότι η από-εξαφάνιση δεν θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην ανακούφιση της συνεχιζόμενης κρίσης της βιοποικιλότητας και υπάρχουν πολύ πιο αποτελεσματικοί τρόποι, όπως η μείωση της ρύπανσης και της περιβαλλοντικής καταστροφής που οδηγεί στην εξαφάνιση των ειδών.

Όμως όσο σπουδαία ιδέα κι αν ακούγεται η κατασκευή του Jurassic Park, στο ομώνυμο βιβλίο του Μάικλ Κράιτον του 1990 και στη σειρά ταινιών το σχέδιο πήγε εντελώς στραβά.

Οι γενετικά τροποποιημένοι δεινόσαυροι κατέληξαν να καταλάβουν το Jurassic Park και να προκληθεί μια εκατόμβη θυμάτων μεταξύ των επισκεπτών και του προσωπικού του ζωολογικού κήπου δεινοσαύρων, όπως αναφέρει η βρετανική ταμπλόιντ Daily Star.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το περασμένο καλοκαίρι, η Neuralink παρουσίασε το πρωτότυπο ενός εγκεφαλικού εμφυτεύματος, που οι επιστήμονες της εταιρείας πιστεύουν ότι θα μπορούσε να θεραπεύσει από την τύφλωση μέχρι την τετραπληγία.

Ο ίδιος ο Έλον Μασκ είχε παρουσιάσει μια πρώιμη εκδοχή της συσκευής, που είχε εμφυτευθεί σε γουρούνια, αναφέροντας τότε πως οι δοκιμές σε ανθρώπους θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από το 2021.
πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ