Συνεχίζεται το «στρατοκρατούμενο καθεστώς» στην Ουάσινγκτον – Στο επίκεντρο νέων «απειλών» το Καπιτώλιο

Εξτρεμιστές απείλησαν να επιτεθούν εκ νέου εναντίον του Καπιτωλίου, τη στιγμή της ομιλίας για την Κατάσταση του Έθνους, που αναμένεται να εκφωνήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενώπιον των βουλευτών και γερουσιαστών του Κογκρέσου, για την οποία δεν έχει οριστεί κάποια ημερομηνία, αποκάλυψε σήμερα μια αξιωματικός της αστυνομίας.

Οι νέες αυτές απειλές δικαιολογούν τη διατήρηση μιας ενισχυμένης δύναμης ασφαλείας περιμετρικά του «ναού» της αμερικανικής δημοκρατίας, διαβεβαίωσε η προσωρινή επικεφαλής της αστυνομίας του Καπιτωλίου Γιογκανάντα Πίτμαν, ενώπιον μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

«Γνωρίζουμε ότι μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων, που ήταν παρόντα στις 6 Ιανουαρίου», κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Καπιτώλιο «εξέφρασαν την επιθυμία τους να ανατινάξουν το κτίριο και να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές, σε απευθείας σύνδεση με την ομιλία για την Κατάσταση του Έθνους», σημείωσε.

«Στη βάση αυτών των πληροφοριών, κρίνουμε συνετό η αστυνομία του Καπιτωλίου να διατηρήσει τον ενισχυμένο μηχανισμό ασφαλείας συνεχώς για να διορθώσει τα όποια τρωτά σημεία», τα οποία αποκαλύφθηκαν στην επίθεση της 6ης Ιανουαρίου, συμπλήρωσε η ίδια.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει ωστόσο αρκετές αντιδράσεις, όχι μόνο από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων, αλλά και από Δημοκρατικούς κατοίκους της περιοχής, που βλέπουν την πόλη τους να έχει μετατραπεί σε «υπό κατάληψη στρατιωτικό καθεστώς» όπως αναφέρουν, ενώ συμπληρώνουν πως δεν μπορούν άλλο να νιώθουν πως έτσι έχουν γίνει ο περίγελος του δυτικού κόσμου.

Περίπου 100.000 υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ είχαν συγκεντρωθεί εκείνη την ημέρα περιμετρικά του Καπιτωλίου και 800 είχαν, σύμφωνα με την ίδια, καταφέρει να εισβάλουν, την ώρα που το σώμα επικύρωνε τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές. Παρ’ ολα αυτά δεν αποδείχθηκε ποτέ πως αυτό έγινε με παρότρυνση του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ. Αντιθέτως, στην επιτροπή της Γερουσίας που εξετάζει τα γεγονότα εκείνης της ημέρας, άνθρωποι της ασφαλείας του κτιρίου και πράκτορες του FBI, έχουν αναφέρει πως η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη.

Πέντε άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένας αστυνομικός του Καπιτωλίου, έχασαν τη ζωή τους στις ταραχές.


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ