Τέλος στην καθημερινή ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών στον Κηφισό!

Το νέο κόμβο αναστροφής του Κηφισού στο ύψος της Ιεράς Οδού παρέδωσε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στην κυκλοφορία .  Η πρώτη αυτή κυκλοφοριακή παρέμβαση γίνεται στην πιο πολυσύχναστη κεντρική οδική αρτηρία της χώρας, διευκολύνοντας σε μέγιστο βαθμό τα οχήματα που εγκαταλείπουν τον Κηφισό και κατευθύνονται προς την Ιερά οδό, με στόχο την αποφυγή της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής από το συγκεκριμένο σημείο διέρχονται καθημερινά πάνω από 27.000 οχήματα.

Επιπλέον, κοντά στον κόμβο, σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, έχει δημιουργηθεί ειδικό σημείο στάθμευσης των οχημάτων οδικής ασφάλειας τύπου (βαν) τα οποία   συνεισφέρουν εδώ και ένα εξάμηνο,  αποτελεσματικά στην οδική ασφάλεια παρεμβαίνοντας, μεταξύ άλλων  σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων στον Κηφισό.

Με αφορμή την ενεργοποίηση του κόμβου ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε:

«Επενδύουμε στην οδική ασφάλεια και συμβάλλουμε στην επίλυση καθημερινών κυκλοφοριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Αττικής».

1625843786 791 Τέλος στην καθημερινή ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών στον Κηφισό

Συμπληρώνοντας, τόνισε πως Στην Περιφέρεια Αττικής επενδύουμε στην οδική ασφάλεια και συμβάλλουμε στην επίλυση καθημερινών κυκλοφοριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Αττικής. Σήμερα  με ενέργειες της Αρμόδιας Διεύθυνσης της Περιφέρειας επί της Λ. Κηφισού στο ύψος της Ιεράς Οδού, διαμορφώθηκε και δόθηκε στην κυκλοφορία κόμβος  αναστροφής. Ο κόμβος δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να κάνουν αναστροφή με απόλυτη ασφάλεια, ενώ  συγχρόνως επιτυγχάνεται η αποσυμφόρηση των οχημάτων που κατευθύνονται προς Αθήνα από τον Κηφισό. Η Περιφέρεια Αττικής είναι παρούσα σε έναν από τους πλέον κεντρικούς οδικούς άξονες της, 24 ώρες το 24ωρο με τη λειτουργία και των ειδικών οχημάτων ασφαλείας τύπου βαν τα οποία παρεμβαίνουν όποτε είναι αναγκαίο για την ασφάλεια των οδηγών. Η συνεργασία μας με την τροχαία είναι καθημερινή και συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση της ταλαιπωρίας και στην ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών». 

1625843787 163 Τέλος στην καθημερινή ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών στον Κηφισό

Ο κόμβος δόθηκε στην κυκλοφορία με την επίβλεψη στελεχών της τροχαίας. Όπως επισήμανε σε δηλώσεις της η αστυφύλακας Α. Παπαγεωργίου «η ενεργοποίηση του κόμβου αναστροφής, με τη βοήθεια της Περιφέρειας Αττικής, διευκολύνει σημαντικά την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στον Κηφισό και συνεπώς μειώνει και τα τροχαία ατυχήματα τα οποία αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό στη χώρα μας».

Παρόντες στην ενεργοποίηση του κόμβου από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Α. Λεωτσάκος, ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γ. Γκίκας, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος αρμόδιος για θέματα της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών Αθ. Κατσιγιάννης, ο Σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα οδικής Ασφάλειας Κ. Λογοθέτης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης  Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής Π. Καρυώτης και ο Αντιδήμαρχος Αιγάλεω Χ. Αρβανίτης

1625843787 254 Τέλος στην καθημερινή ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών στον Κηφισό

 Ο Κόμβος

Ο νέος κόμβος θα διευκολύνει σημαντικά την κυκλοφορία στην μεγαλύτερη οδική αρτηρία. Τα στελέχη της Διεύθυνσης  Μητροπολιτικών Υποδομών, με βάση και τις οδηγίες του Περιφερειάρχη, έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση, τόσο με τις παρεμβάσεις που αφορούν την οδική ασφάλεια (ασφαλτόστρωσης, διαγραμμίσεις, συντήρηση στηθαίων ασφαλείας κεντρικής νησίδας, σήμανση), όσο και με τις παρεμβάσεις που αφορούν στην καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των χρηστών του οδικού δικτύου. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών για το νέο κόμβο δεν υπήρξε επιβάρυνση για την κυκλοφορία. 

1625843787 585 Τέλος στην καθημερινή ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών στον Κηφισό

Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ