Τα σενάρια για τις μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα

Κυβέρνηση και ειδικοί προσπαθούν να βρουν την κατάλληλη φόρμουλα, που ίσως μας επιτρέψει να κάνουμε φέτος Πάσχα στο χωριό.

Κάποια από τα σενάρια που επεξεργάζονται προβλέπουν τις μετακινήσεις εκτός νομού.

Οι πολίτες, ωστόσο, όσο βλέπουν τον καιρό να γίνεται ανοιξιάτικος και τους εμβολιασμούς να αυξάνονται, ελπίζουν πως θα κάνουν Πάσχα στο χωριό.

Όμως τα βήματα των ειδικών είναι αργά και προσεκτικά, αφού όλα θα κριθούν από τους επιδημιολογικούς δείκτες.

Eιδικοί και κυβέρνηση εξετάζουν τρία σενάρια για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα.

Τα τρία σενάρια για το Πάσχα
  • Το πρώτο σενάριο προβλέπει μετακινήσεις προς έναν και μόνο προορισμό
  • Το δεύτερο σενάριο προβλέπει να έχουμε μαζί μας αρνητικό self test για να περάσουμε τα διόδια
  • Και η τρίτη εκδοχή εξετάζει τις μετακινήσεις μόνο ανάμεσα σε περιοχές με το ίδιο επιδημιολογικό φορτίο, π.χ. από πορτοκαλί σε πορτοκαλί περιοχή. Όχι όμως ανάμεσα σε εκείνες που είναι στο «βαθύ κόκκινο».
Η ημερομηνία «κλειδί»

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σίγουρα πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι η ημερομηνία «κλειδί» είναι η 15η Απριλίου.

Οι αποφάσεις της επιτροπής θα κριθούν από την πορεία της πανδημίας και των κρουσμάτων που θα επιφέρει το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων.

Το λιανεμπόριο λειτουργεί ήδη από τη Δευτέρα με την χρήση ειδικού κωδικού με sms στο 13032 και χρονικό περιορισμό έως τρεις ώρες συνολικά ανά ημέρα.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά το λιανεμπόριο ανακοινώθηκε και το άνοιγμα των σχολείων, μόνο για τις τάξεις του λυκείου, τη Δευτέρα 12 Απριλίου, με υποχρεωτική χρήση των self test από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Το άνοιγμα των Δημοτικών και των Γυμνασίων δεν αναμένεται και αυτό πριν από τη γιορτή του Πάσχα, με επικρατέστερη ημερομηνία, να είναι η 10η Μάϊου.

Χαλάρωση των μέτρων και τις καθημερινές;

Ένα ακόμα μέτρο που εξετάζει η κυβέρνηση είναι την χαλάρωση των μέτρων με το να επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις και τις καθημερινές για σωματική άσκηση, με χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής.

Η χαλάρωση των μέτρων σχεδιάζεται προκειμένου να δοθούν δικλείδες αποσυμπίεσης στους πολίτες που όλα δείχνουν πως έχουν εξαντληθεί από τον εγκλεισμό και τα συνεχόμενα Lockdown.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις με τον κωδικό 6 στο 13033 για σωματική άσκηση επιτρέπονται μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Στο αυτοκίνητο μπορούν να επιβαίνουν μέχρι τρία άτομα ή μία οικογένεια.

Τις καθημερινές ισχύει ο περιορισμός στις μετακινήσεις μεταξύ Δήμων και η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ από τις 21:00.


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ