Τα ψηφιακά στοιχεία θα ρίξουν φως στην υπόθεση του Σήφη Βαλυράκη

Από τις 24 Ιανουαρίου, όταν και ο Σήφης Βαλυράκης εντοπίστηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Ερέτριας, η οικογένειά του ξεκίνησε την αναζήτηση των ακριβών συνθηκών που συντελέστηκε το μοιραίο. Οι αρχές κινητοποιήθηκαν και η έρευνα που είναι ακόμα σε εξέλιξη, έχει αρχίσει να φέρνει στο φως πολλά δεδομένα.

Το βούλευμα που εκδόθηκε και αναφέρεται σε κακουργηματικές πράξεις που οδήγησαν στον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, δίνει πλέον τη δυνατότητα να αρθούν τηλεφωνικά απόρρητα αλλά και να εξεταστούν ψηφιακές συσκευές, όπως GPS και άλλες, έτσι ώστε να δοθούν και οι απαντήσεις.

Μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη, διατάχθηκε εν τέλει η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους περίπου 50 ψαράδες που κατέθεσαν για την υπόθεση, άρση θα γίνει σε έξι ως 10 άτομα. Πρόκειται για τα πρόσωπα που σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία είχαν βγει στη θάλασσα στο επίμαχο χρονικό διάστημα.

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη «επιστράτευσε» έναν ακόμα ειδικό, για να γίνει μέλος της ομάδας που έχει συσταθεί έτσι ώστε να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του πρώην υπουργού. Ο λόγος για τον Μανώλη Σφακιανάκη, τον πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Από τη στιγμή που θα επιτραπεί η εξέταση και των ψηφιακών στοιχείων, ο Μανώλης Σφακιανάκης θεωρείται ο καταλληλότερος για να βρει τις απαντήσεις που αναζητά η οικογένεια.

vradini.gr


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ