Τζανάκης: Ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα να φτάσουμε τα 2.500-3.000 κρούσματα

Μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Live News», ο Καθηγητής πνευμονολογίας – Αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, αναφέρθηκε στην ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα.

Αναφορικά με τις κατασκηνώσεις και τα κρούσματα που εντοπίστηκαν είπε: «Στην παρούσα υγειονομική κατάσταση τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις κατασκηνώσεις είναι ελλιπή, δεν γίνεται τα παιδιά να μπαίνουν με σελφ ή ράπιντ τεστ και να τα υπηρεττούν άνθρωποι μη εμβολιασμένοι. Είναι βραδυφλεγείς βόμβες εκεί μέσα. Υπάρχει έντονη κινητικότητα. Θα μπορούσε να είναι εξαιρετική κοινωνική φούσκα για τα παιδιά αν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στεγανοποιούσαν την είσοδο του ιού». Και πρόσθεσε ο καθηγητής: «10% των παιδιών θα νοσήσουν από αυτές τις δύο κατασκηνώσεις».

Νωρίτερα από τον Αύγουστο τα 3.000 κρούσματα την ημέρα

«Υπάρχουν εκτιμήσεις για 2.500-3.000 κρούσματα τον Αύγουστο, εμείς πιστεύουμε ότι θα πάμε γρηγορότερα εκεί ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα. Χρειάζεται εγρήγορση και ίσως νέα μέτρα. Η Κύπρος έχει 900 κρούσματα καθημερινά και είναι 11 φορές μικρότερη σε πληθυσμό, αν τα ανάγουμε στον πληθυσμό της Ελλάδας είναι 10.000 κρούσματα και κάνει 41.000 τεστ. Αν κάναμε κι εμείς κατ’ αναλογία πληθυσμού 300.000 τεστ που κάνει η Κύπρος…Έτσι που καλπάζει ο ιός ίσως δούμε τον Αύγουστο πάνω από 3.000 κρούσματα. Το ζήτημα είναι πως θα επηρεάσουν το σύστημα υγείας», σημείωσε ερωτηθείς για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

vradini.gr


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ