Την πρόταση Μητσοτάκη για ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού υιοθετεί η Αυστριακή υπ. Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Υπέρ ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, όπως έχει προτείνει πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τάσσεται η Αυστριακή υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Καρολίνε Έντσταντλερ.

Προέρχεται από το Λαϊκό Κόμμα του ομοσπονδιακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Θεωρώ σημαντικό ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού που είναι συντονισμένο και έχει ενιαία εμφάνιση και αυτό, επειδή η κινητικότητα είναι μία βασική προϋπόθεση για την οικονομία, τα ταξίδια και τον τουρισμό», τόνισε η Καρολίνε Έντσταντλερ σε σημερινές δηλώσεις της στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση, πριν από την τηλεδιάσκεψη με τους ομολόγους της της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ερώτηση εάν το πιστοποιητικό θα δημιουργούσε μια «προνομιακή τάξη», δεδομένου ότι τα εμβόλια δεν επαρκούν προς το παρόν για όλους τους Αυστριακούς, η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων επισήμανε ότι «υποστηρίζουμε πως ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός» και ότι «όποιος επιθυμεί να εμβολιαστεί, πραγματικά και θα εμβολιάζεται».

Όπως τόνισε η ίδια, στη συνέχεια, θα πρέπει «να είναι δυνατό σε κάποιον, με τη χρήση ενιαίων προτύπων, να αποδείξει ότι έχει κάνει αυτό το εμβόλιο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

vradini.gr


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ