Τι αναφέρει στη μήνυσή του ο 24χρονος Λ.Μανιφάβας για την 30χρονη γυναίκα που καταγγέλλει ότι τον εκβίαζε

Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί η Διώξη εκβιαστών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τις καταγγελίες του Λάμπρου  Μανιφάβα  ότι εκβιάστηκε με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να εξαφανιστεί, η 30χρονη εντοπίστηκε, τη Δευτέρα, στην παραλία Θεσσαλονίκης.

Σε σωματικό έλεγχο που ακολούθησε εντοπίστηκαν πάνω της τρία φιξάκια κοκαΐνης.

Οι αστυνομικοί την συνέλαβαν για κατοχή ναρκωτικών

Ωστόσο, της κατέσχεσαν το κινητό τηλέφωνο της, αλλά και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της, τα οποία θα εξεταστούν, στο πλαίσιο της έρευνας για εκβιασμό, για τον οποίο την κατηγορεί ο 24χρονος ράπερ.

Με δήλωσή του, ο δικηγόρος της 30χρονης, Μιχαήλ Βέρρος, ξεκαθαρίζει πως η κοπέλα δεν είναι «κυρίαρχη», όπως κυκλοφόρησε στα μέσα, τονίζει πως απομάκρυνε γρήγορα από τη ζωή της τον ράπερ, όταν κατάλαβε τις προτιμήσεις του και προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη για να δικαιωθεί.

Ποια είναι

Τέσσερα πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία και μια 30χρονη γυναίκα, , «έδωσε» ο 24χρονος στους αξιωματικούς της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας ως τα κεντρικά πρόσωπα ενός σκοτεινού κυκλώματος που απαιτούσαν χιλιάδες ευρώ για να μην ανεβάσουν στο Διαδίκτυο τις ερωτικές στιγμές του  που βιντεοσκοπούσαν κρυφά.

Μέσα από τις 13 σελίδες της μήνυσης που κατέθεσε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αστυνομία ο Λάμπρος Μανιφάβας σκιαγράφησε με ονόματα και διευθύνσεις όλα όσα βίωνε το τελευταίο διάστημα από τις «κυρίαρχες» της Θεσσαλονίκης.

Στη μήνυσή του ο νεαρός καλλιτέχνης αναφέρεται με λεπτομέρειες στη γνωριμία του με την 30χρονη και περιγράφει πώς τον εκβίαζε το κύκλωμα ζητώντας του πολλές χιλιάδες ευρώ προκειμένου να μη διαρρεύσει το ροζ βίντεο

Μήνυση 13 σελίδων

Η υπόθεση της εξαφάνισης του Lamanif, έτσι είναι γνωστός στον καλλιτεχνικό χώρο ο Λάμπρος Μανιφάβας,  οι απειλές για αυτοκτονία και ο εντοπισμός του αποδεικνύονται ιδιαίτερα σοβαρά. Σκληρές κόντρες με πρωταγωνιστές ράπερ, υπόγεια σαδομαζοχιστικά κυκλώματα, κόκα, μαύρο χρήμα και παραισθησιογόνα, εκατομμύρια προβολές  στο YouTube και μια μυστική έρευνα της Αστυνομίας συνθέτουν το μωσαϊκό του μυστηρίου που δείχνει να ξεφεύγει από τα στενά όρια της Θεσσαλονίκης.

Ο 24χρονος υπέβαλε έγκληση σε βάρος της γυναίκας που φέρεται να βιντεοσκόπησε και να διέρρευσε τις προσωπικές στιγμές του, καθώς και σε βάρος άλλων ατόμων για τη διαρροή του επίμαχου βίντεο. Τα αδικήματα για τα οποία έκανε τη μήνυση είναι πολλά και σοβαρά: εκβίαση που τελείται με απειλή βλάβης της δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από πρόσωπο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατ’ επάγγελμα (385 παρ. 3 Π.Κ.), παραβίαση απορρήτου (370Α παρ. 2 Π.Κ.), παραβίαση προσωπικών δεδομένων (αρ. 38 Ν 4624/2019) και συκοφαντική δυσφήμηση (363 Π.Κ.). Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι χρειάστηκαν 13 σελίδες για να αποτυπωθούν με λεπτομέρειες τα γεγονότα και να δοθεί ώθηση στη μυστική έρευνα που διενεργεί η Δίωξη Εκβιαστών.

Ο ίδιος αναφέρει στη μήνυσή του πως τη συγκεκριμένη γυναίκα τη γνώρισε πριν από τρία χρόνια. Πρόκειται για άτομο χωρίς σαφές εργασιακό αντικείμενο που διατηρούσε επαφές με άλλες περίεργες γυναίκες-μέλη ενός ιδιαίτερου σαδομαζοχιστικού κλαμπ.

Μεταξύ άλλων, στο κείμενο της μήνυσης αναφέρεται ότι το επίμαχο βίντεο τραβήχτηκε χωρίς τη συναίνεσή του και χρησιμοποιήθηκε ως μέσο εκβιασμού. Ουσιαστικά, του ζητούσαν πολλές χιλιάδες ευρώ προκειμένου να μη δημοσιοποιήσουν το απαγορευμένο ροζ υλικό. Μάλιστα, του έδωσαν και συγκεκριμένες ημερομηνίες ως τελεσίγραφο για να τους παραδώσει τα λεφτά.

Οταν λοιπόν ο νεαρός δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις χρηματικές απαιτήσεις, ξεκίνησε, όπως αναφέρει στη μήνυσή του, μια στοχευμένη σταδιακή διαρροή φημών, με αποκορύφωμα το επίμαχο παράνομο βίντεο. Ο διασυρμός τού έγινε θηλιά ενώ, όπως ισχυρίζεται, ντράπηκε από το ροζ βίντεο και τα σχόλια που ακολούθησαν – και αποφάσισε να εξαφανιστεί.

Οπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της Αστυνομίας, το βίντεο των 25 δευτερολέπτων δεν ανέβηκε στο YouTube, αλλά διακινήθηκε από χρήστες των κοινωνικών δικτύων. Ακόμη και μια ειδική πλατφόρμα όπου ανεβαίνουν υβριστικά και εκβιαστικά βίντεο ψάχτηκε, όμως δεν βρέθηκε ούτε εκεί το απαγορευμένο υλικό.

Ο ίδιος ο ράπερ, ισχυρίζεται ότι πίσω από τον εφιάλτη που έζησε κρύβεται ένα σαδομαζοχιστικό γκρουπ του οποίου τα μέλη κάνουν χρήση σκληρών παραισθησιογόνων και επιδίδονται σε ακραίες ερωτικές δραστηριότητες.

Τονίζει επίσης ότι από τη στιγμή που ο ίδιος δεν ενέδωσε στον εκβιασμό και δεν κατέβαλε τα χρήματα, η 30χρονη  πούλησε το βίντεο σε τρία άτομα τα οποία όταν το πήραν στα χέρια τους άρχισαν να το διαρρέουν από κινητό σε κινητό.


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ