Τι είπε η Σοφία Μπεκατώρου στο «Σπάσε τη σιωπή»

Με κεντρικό πρόσωπο τη Σοφία Μπεκατώρου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η διαδικτυακή συζήτηση – ημερίδα που πραγματοποίησε η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση στους χώρους τους αθλητισμού, του πολιτισμού, της εργασίας και της καθημερινότητας και στη διερεύνηση τρόπων ενθάρρυνσης της αποκάλυψης τέτοιων περιστατικών, μετά το «τσουνάμι» συγκλονιστικών καταγγελιών σεξουαλικής ή οποιασδήποτε άλλης μορφής βίας που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες.

Στην τοποθέτηση της η Μπεκατώρου, που πρόσφατα αποκάλυψε τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από παράγοντα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, ανέφερε ότι ως θύμα ένιωσε πως κάποια στιγμή έπρεπε να αποφασίσει να μιλήσει για να προστατεύσει τα άλλα παιδιά, ξεχνώντας το τι συνέπειες μπορεί να έχει για την ίδια.

«Άντλησα αυτή τη δύναμη γνωρίζοντας ότι μπορώ να προσφέρω περισσότερα στο κοινωνικό σύνολο» τόνισε.

Παράλληλα, ανέφερε πως η ερώτηση «γιατί τώρα» προκαλεί έναν δευτερογενή βιασμό στο ίδιο το θύμα, καθώς όπως τόνισε το θύμα επειδή είναι κάτι επίπονο χρειάζεται χρόνο για να αποδεχτεί αυτό που του συνέβη και μετά να προχωρήσει σε ενέργειες.

Τέλος, η Σοφία Μπεκατώρου είπε πως «μέσω του αθλητισμού, βρήκα το κουράγιο και το σθένος να ορθώσω το ανάστημά της απέναντι σε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει πολύ μεγαλύτερη εξουσία από εμένα και να μαζέψω τα κομμάτια του εαυτού μου για να λειτουργήσω εποικοδομητικά στο κοινωνικό σύνολο και όχι αυτοκαταστροφικά».

vradini.gr


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ