Τουρισμός – Βρετανία: Πότε είναι η επόμενη αναθεώρηση της ταξιδιωτικής λίστας

Η Ελλάδα βρίσκεται προς το παρόν στην πορτοκαλί ταξιδιωτική λίστα της Βρετανίας, καθώς το προηγούμενο διάστημα καμία χώρα δεν «μεταπήδησε» στο πράσινο.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας δεν έχει επιβεβαιώσει την ακριβή ημερομηνία της επόμενης ταξιδιωτικής αναθεώρησης. Ωστόσο, με τα μέχρι τώρα δεδομένα η αναθεώρηση γίνεται κάθε τρεις εβδομάδες.

Η πρώτη ανακοίνωση έγινε την Πέμπτη 3 Ιουνίου, με τις αλλαγές να ισχύουν από το πρωί της Τρίτης 8 Ιουνίου.

Βάσει αυτού, η επόμενη ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιουνίου. Δεν αποκλείεται, όμως, να ανακοινωθεί λίγο πιο νωρίς και για την ακρίβεια τη Δευτέρα 28 Ιουνίου.

Η πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα δήλωσε ότι ελπίζει πως η χώρα μας θα προστεθεί σύντομα στον πράσινο κατάλογο.

Οι κανόνες και η σήμανση

Πράσινο: οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ πριν από την αναχώρηση, καθώς και ένα τεστ PCR την ίδια ή πριν από τη δεύτερη ημέρα της άφιξής τους στο Ηνωμένο Βασίλειο – αλλά δεν θα χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή.

Πορτοκαλί: οι πολίτες θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για μια περίοδο 10 ημερών και να κάνουν ένα τεστ πριν από την αναχώρηση, καθώς και ένα τεστ PCR τη δεύτερη και την όγδοη ημέρα. Θα υπάρχει η επιλογή να γίνει ένα επιπλέον τεστ την 5η ημέρα, ώστε να τερματιστεί η καραντίνα.

Κόκκινο: οι πολίτες υπόκεινται σε περιορισμούς που ισχύουν επί του παρόντος για τις χώρες της κόκκινης λίστας που περιλαμβάνουν διαμονή 10 ημερών σε ξενοδοχείο καραντίνας, τεστ πριν από την αναχώρηση και υποχρεωτικά PCR τεστ τη δεύτερη και όγδοη ημέρα. Τα PCR τεστ πρέπει να πραγματοποιούνται μέσω ενός από τους εγκεκριμένους από την κυβέρνηση παρόχους.

vradini.gr


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ