Το πρώτο αστέρι Michelin σε vegan εστιατόριο στη Γαλλία

Ένα εστιατόριο για χορτοφάγους στη νοτιοδυτική Γαλλία είναι το πρώτο εστιατόριο για vegans που κερδίζει αστέρι Michelin.

Η Claire Vallée είναι η επικεφαλής και σεφ του εστιατορίου ONA – δηλαδή Origine Non Animale – στην πόλη Ares, κοντά στο Μπορντό, το οποίο ξεκίνησε το 2016 χάρη στο crowdfunding από υποστηρικτές και ένα μικρό δάνειο από μια «πράσινη» τράπεζα.

«Ένιωσα σαν να με χτύπησε τρένο», δήλωσε η Vallée στο AFP για τη στιγμή που έλαβε το τηλεφώνημα από τον οδηγό Michelin που την ενημέρωσε για την απόφασή του.

Πέρα από το αστέρι Michelin, η Vallée κέρδισε επίσης ένα «πράσινο αστέρι», το οποίο η Michelin παρουσίασε πέρυσι για να επιβραβεύσει τα εστιατόρια που τηρούν απαρέγκλιτα ηθικές πρακτικές.

Η Vallée πρόσφερε επτά πιάτα στο γκουρμέ μενού της πριν χρειαστεί να κλείσει το ONA λόγω των περιορισμών του Covid-19. Οι αγαπημένοι της συνδυασμοί περιλαμβάνουν πεύκο, μανιτάρι και σάκε, ή σέλινο, τόνκα και κεχριμπάρι.

Οι παραδοσιακές γαλλικές τράπεζες έδωσαν στη νεαρή σεφ ένα μικρό δάνειο καθώς όπως λέει η ίδια, «μου είπαν ότι οι προοπτικές για εστίαση αποκλειστικά για vegans ήταν πολύ αβέβαιες».

H Vallée τελικά εξασφάλισε χρηματοδότηση μέσω crowdfunding και μέσω της La Nef, μιας τράπεζας που ειδικεύεται σε δανεισμό εγχειρημάτων που θεωρεί ηθικά. «Αυτό δείχνει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο», είπε.

Αν και τώρα θεωρείται πρωτοπόρος για την vegan κουζίνα στη Γαλλία, η Vallée δηλώνει πως απλώς ακολουθεί τα βήματα άλλων, ξεχωρίζοντας τον αείμνηστο Jean-Christian Jury, ο οποίος ήταν επικεφαλής του εστιατορίου Mano Verde στο Βερολίνο.
πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ