Εγκρίθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη για την κατασκευή πολυτελούς τουριστικής μονάδας στον θρυλικό Σκορπιό.

Το έργο ενέκρινε ύστερα από συνεδρίασή του το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη.

Παράλληλα εγκρίθηκε η επανάχρηση της Βίλας Ιόλα στην Αγία Παρασκευή και η µετατροπή της σε πολιτιστικό κέντρο και μουσείο, καθώς επίσης και η αξιοποίηση του χώρου στο παλιό εργοστάσιο της ΗΒΗ στο Ν. Φάληρο.

skorpios ape 1202 3

Η αρχιτεκτονική μελέτη για το έργο Πολυτελoύς Τουριστικής Μονάδας VIP EXCLUSIVE CLUB στον Σκορπιό

skorpios ape 1202 4

Η εν λόγω μελέτη αφορά στον σχεδιασμό πολυτελούς τουριστικής μονάδας VIP Exclusive Club στον Σκορπιό, στο πλαίσιο υλοποίησης της αντίστοιχης στρατηγικής επένδυσης, ιδιοκτησίας της Εταιρείας «Μυκήναι Α.Ε.».

Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη προβλέπονται 9 «κτηριακές ενότητες»: Η 1η περιλαμβάνει το κύριο τουριστικό συγκρότημα με προεδρική σουίτα, το υφιστάμενο κτήριο Ροζ Σπίτι (Pink House) καθώς και βίλες του κύριου τουριστικού συγκροτήματος.

skorpios ape 1202 5

Η 2η περιλαμβάνει τις επονομαζόμενες «απομακρυσμένες βίλες», η 3η ένα κέντρο πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εγκαταστάσεων σε κεντρική τοποθεσία στο Σκορπιό, στο σημείο όπου ήδη προϋπήρχαν αθλητικές εγκαταστάσεις στο παρελθόν στο νησί. Η 4η, αντίστοιχα, εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης λουομένων της ανατολικής παραλίας (αποτελούν μια υφιστάμενη κτιριακή ενότητα, οι οποίες επεκτείνονται). Η 5η περιλαμβάνει τη βίλα του διαχειριστή του, κοντά στο ελικοδρόμιο, όπου αναμένεται να δημιουργηθεί ένας νέος χώρος αναμονής, αντικαθιστώντας την υπάρχουσα δομή που κατεδαφίζεται.

skorpios ape 1202 6

Η 6η κτηριακή ενότητα περιλαμβάνει υφιστάμενα και νέα κτίρια, η 7η το νέο Ιππικό Κέντρο στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, η 8η το Σπίτι του Λόφου (Hill House), σε σημείο που επιτρέπεται η απρόσκοπτη θέα προς τον ανοιχτό ορίζοντα και τα γύρω νησιά και τέλος, στην 9η κτηριακή ενότητα περιλαμβάνεται το Αμφιθέατρο ως τόπος για εκδηλώσεις.

skorpios ape 1202 7

Βάσει της αρχιτεκτονικής μελέτης, προβλέπονται επίσης εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης λουόμενων της νότιας παραλίας, λιμενική εγκατάσταση – επονομαζόμενη «Χριστίνα» – ελικοδρόμιο, φάρμα, εκκλησία, αγροτικές καλλιέργειες, η «Προβλήτα Παναγίτσα» και θερμοκήπιο. Σε όλο το επενδυτικό σχέδιο υιοθετούνται οι αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού.



Πηγή