Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά μέρη ρομαντικά, με φυσικές ομορφιές που αποτελούν ιδανικά σκηνικά για ερωτευμένους και ανάλογες περιστάσεις. Για παράδειγμα, θέλεις να κάνεις πρόταση γάμου στην καλή σου και θέλεις ένα σκηνικό ιδανικό, ρομαντικό που θα της μείνει αξέχαστο.

Αυτό το μέρος, λοιπόν, μπορείς να το βρεις στην Αρκαδία και συγκεκριμένα στη Βυτίνα. Εκεί, λοιπόν, στο «στολίδι του Μαίναλου», όπως την αποκαλούν, υπάρχει ο «δρόμος της αγάπης» και όσοι τον έχουν διασχίσει, συμφωνούν πως είναι από τα πιο ρομαντικά σημεία της χώρας.

Πρόκειται για μια διαδρομή ανάμεσα σε σφενδάμια και πλατάνια, η οποία είναι στα καλύτερά της το φθινόπωρο, αλλά και τον χειμώνα έχει τη δική της ομορφιά. Ένα σκηνικό σχεδόν παραμυθένιο, το οποίο σε κάνει να αισθάνεσαι πως είσαι κι εσύ μέρος αυτού.

Ο «δρόμος της αγάπης» βρίσκεται στην δυτική πλευρά της Βυτίνας, στο λεγόμενο Παλαιό Χωριό, ενώ το όνομά του το πήρε επειδή εκεί οι νέοι του χωριού έκαναν τον περίπατό τους πρωτογνωρίζοντας τους μελλοντικούς τους συζύγους ή τους αγαπημένους τους, πάντα με διακριτικότητα, λόγω της αυστηρότητας της εποχής.

Όσο αφορά τη Βυτίνα, όχι άδικα της έχουν αποδώσει τον τίτλο «στολίδι». Χτισμένη σε μία κατάφυτη περιοχή, όπου δεσπόζουν πεύκα, έλατα και καστανιές, σε υψόμετρο 1.033 μέτρων, στην «αγκαλιά» του Μαινάλου η Βυτίνα διαθέτει τη δική της ακαταμάχητη γοητεία.

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό κεφαλοχώρι της Αρκαδίας, ιδιαίτερα αναπτυγμένο τουριστικά. Πιστεύεται, δε, ότι πήρε το όνομά της από τη λέξη «Βυθός», επειδή αρχικά ήταν κτισμένη ανάμεσα σε λόφους. Στην αρχαιότητα, στην περιοχή λατρεύονταν η θεά Δήμητρα και ο Ίππιος Ποσειδώνας. Ερείπια του ναού του διασώζονται στην είσοδο προς το χωριό Μαγούλιανα.

shutterstock 1057413959

shutterstock 1057413965

shutterstock 1214390650

shutterstock 1057413887

shutterstock 1214389021

shutterstock 1057413914



Πηγή