Το 1ο In Pool TRIathlon είναι γεγονός

Μία νέα εμπειρία στο χώρο του τριάθλου έρχεται να προσφέρει η TRIMORE Sport Events με τη διοργάνωση του 1ου In Pool TRIathlon στις 17 και 18 Ιουλίου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαϊδαρίου.

Για τη διοργάνωση αυτή η οποία πραγματοποιείται πρώτη φορά στη χώρα μας, ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, επικεφαλής της TRIMORE Sport Events, μας εξηγεί: «Το In Pool TRIathlon αποτελεί προσομοίωση ενός αγώνα τριάθλου. Η συνολική τριαθλητική καταπόνηση εκτείνεται χρονικά στα 25-50 λεπτά, ενώ ως συνολική απόσταση στα 11,6k (κατηγορία Super Sprint Triathlon). Για λόγους ανταγωνισμού, θεαματικότητος και οπτικοποίησης του ποιος προηγείται, θα πραγματοποιείται σε πυραμιδωτή ανάπτυξη: έναρξη και τερματισμός στην πισίνα, ενδιάμεσο πέρασμα από το ποδήλατο (δύο φορές) και διάδρομος τρεξίματος (μία φορά με διπλή απόσταση).

Δίπλα σε κάθε αθλητή, ένας κριτής/βοηθός θα ζει την ένταση και θα ελέγχει ή/και συνεισφέρει στην προσπάθεια για την αποφυγή παρατυπιών ή λάθους, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μικροατύχημα. Σκοπός είναι κάθε αθλητής να νοιώθει κατ’ αρχάς απόλυτη ασφάλεια. Αν δοκιμάσει τις δυνάμεις του εντός των δυνατοτήτων του, σίγουρα θα το διασκεδάσει πραγματικά.

Πρόκειται για ένα event σχεδιασμένο τόσο για τον πρωτάρη αθλητή, όσο και για τον έμπειρο, αλλά και τον πρωταθλητή. Το ίδιο βέβαια, ισχύει για κάθε event που σχεδιάζουμε. Μέσα από αυτή τη διοργάνωση έχουμε σκοπό να προσφέρουμε στους τριαθλητές τη δυνατότητα να ανταγωνίζονται μετρώντας τις επιδόσεις τους σε ελεγχόμενες συνθήκες και με μορφή προπόνησης σε αγωνιστικό κλίμα, σε περιόδους έξω από την κλασική τριαθλητική σεζόν.

12 5

Το πάθος και η αφοσίωσή μας, μας οδηγούν και μας γεμίζουν δύναμη στη διοργάνωση τέτοιων events. Είμαστε πολύ διψασμένοι, καθώς έχουμε περάσει τόσο μεγάλο διάστημα εκτός δράσης, οπότε το μόνο που θέλουμε, είναι να προσφέρουμε μία ακόμη αξέχαστη εμπειρία στους συμμετέχοντες, τολμώντας και καινοτομώντας.

Παράλληλα, επιθυμούμε να αναπτύξουμε το τρίαθλο, ώστε περισσότεροι αθλητές να δοκιμάσουν και να αγαπήσουν το σπορ αυτό, επεκτείνοντας σταδιακά τη δεξαμενή των τριαθλητών στη χώρα μας. Στοχεύουμε στο διπλασιασμό της δεξαμενής των τριαθλητών της χώρας πλησιάζοντας και ξεπερνώντας σε αριθμό τους 5.000.

13 6

Ο Δήμος Χαϊδαρίου, ο οποίος αγκάλιασε την ιδέα στη γέννησή της και συνεισέφερε τα μέγιστα στην πραγματοποίησή της, είναι συνδιοργανωτής της εκδήλωσης».

Αξίζει να αναφερθεί ότι όλα τα μηχανήματα που θα χρησιμοποιηθούν είναι ιδιαίτερα υψηλών προδιαγραφών και ίδια μεταξύ τους, ώστε να διασφαλίζεται με τον τρόπο αυτό η ακεραιότητα στον ανταγωνισμό των αθλητών και προσφέρονται από τον μέγα χορηγό και ξεχωριστό αρωγό της διοργάνωσης, Fitness ART.

14 2

Η διοργάνωση θα μεταδοθεί μέσω live streaming στο Internet και μπορεί να λάβει έκταση σε όλο το πανελλήνιο ή ακόμη και σε υπερεθνικό επίπεδο.

15

Τέλος, να σημειωθεί ότι την πρωτοποριακή αυτή ιδέα υποδέχθηκαν με μεγάλη θέρμη τόσο η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ο Γιώργος Μαυρωτάς, όσο και η Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου και η Περιφέρεια Αττικής, που έδωσαν την έγκριση, την Αιγίδα και την άδεια τέλεσης της διοργάνωσης.

Το ραντεβού λοιπόν του τριάθλου είναι στο κολυμβητήριο του Χαϊδαρίου, στις 17-18 Ιουλίου, με μια ζεστή κερκίδα που για πρώτη φορά θα δει όλο το θέαμα μπροστά της!

16

Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ