Τ. Μπάιντεν: «Ο Τραμπ μού άφησε ένα πολύ γενναιόδωρο γράμμα»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν αποκάλυψε ότι ο απερχόμενος Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ του είχε γράψει μια «γενναιόδωρη» επιστολή προτού σχολιάσει ότι δεν είχε καμία πρόθεση να συζητήσει το περιεχόμενό της χωρίς πρώτα να μιλήσει πρώτα με τον προκάτοχό του.

Χαρακτηριστικά, ο Μπάιντεν δήλωσε την Τετάρτη (20/01, τοπική ώρα):

«Ο Πρόεδρος έγραψε μια πολύ γενναιόδωρη επιστολή. Επειδή ήταν ιδιωτική, δεν θα μιλήσω γι’ αυτήν μέχρι να του μιλήσω, αλλά ήταν γενναιόδωρη».

Πάντως, ο Μπάιντεν δεν έχασε χρόνο και υπέγραψε ήδη τα πρώτα 12 προεδρικά διατάγματα που αντιστρέφουν αποφάσεις της διοίκησης Τραμπ και αφορούν στη μετανάστευση, στην κλιματική αλλαγή, στη φυλετική ισότητα και η ομοσπονδιακή αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου COVID-19. 

Αν και ο Τραμπ παρέκαμψε τις περισσότερες εθιμοτυπικές κινήσεις που γίνονται κατά την ημέρα της ορκωμοσίας, όπως η συμμετοχή στην τελετή, φρόντισε εντούτοις να αφήσει μια επιστολή στον διάδοχό του.

Συνήθως, οι επιστολές που αφήνουν οι απερχόμενοι Πρόεδροι στους διαδόχους τους περιλαμβάνουν συμβουλές ή συγχαρητήρια για τη νίκη.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές τι μπορεί να έχει γράψει ο Τραμπ, καθώς έχει αρνηθεί επανειλημμένα να αναγνωρίσει τη νίκη του Μπάιντεν.

vradini.gr
πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ