Υψηλά ποσοστά τηλεθέασης έφερε η ορκωμοσία Μπάιντεν στην ΕΡΤ

Η χθεσινή ορκωμοσία του Μπάιντεν ήταν το κεντρικό θέμα ολόκληρου του πλανήτη, καθώς ο νέος Πρόεδρος τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα. Στην Ελλάδα η τελετή μεταδώθηκε μέσω της ΕΡΤ, η οποία διέκοψε πλήρως το πρόγραμμα της για να μεταδώσει σε απευθείας σύνδεση αυτό το παγκόσμιο γεγονός.

Ο τρόπος μάλιστα που μετέδωσε την ορκωμοσία φαίνεται ότι ήταν αποτελεσματικός, καθώς πολλοί τηλεθεατές φαίνεται ότι προτίμησαν να την παρακολουθήσουν μέσα από το Κρατικό κανάλι. Μάλιστα, ήταν το μόνο τηλεοπτικό κανάλι που μετέδωσε την ορκωμοσία και στη νοηματική γλώσσα.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία μετρήσεων της Nielsen, την ώρα της ορκωμοσίας η τηλεθέαση της ΕΡΤ έφτασε το 12% (473.682 τηλεθεατές), ενώ κατά μέσο όρο την έκτακτη ενημερωτική εκπομπή παρακολούθησαν 343.263 τηλεθεατές που αντιστοιχούν σε μερίδιο τηλεθέασης 8,8%, δηλαδή υψηλότερο ακόμη και από κεντρικά δελτία ειδήσεων που ήταν εκείνη την ώρα στον αέρα.

Στις δυόμιση ώρες που διήρκησε η εκπομπή, ο Φάνης Παπαθανασίου και η Κλειώ Νικολάου από το στούντιο της Αγίας Παρασκευής, η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην αμερικανική πρωτεύουσα Λένα Αργύρη, οι ανταποκριτές και οι δημοσιογράφοι του Τμήματος Διεθνών Ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης, καθώς και πολιτικοί αναλυτές, πολιτικοί και εκπρόσωποι της ομογένειας πρόσφεραν σφαιρική ενημέρωση στους τηλεθεατές καταγράφοντας την ιστορική στιγμή, αλλά και αναλύοντας τι σημαίνει η αλλαγή ηγεσίας για τις ΗΠΑ και ολόκληρο τον κόσμο.

vradini.gr


Πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ