Φον Ντερ Λάιεν: «30 Ευρωπαίοι εμβολιάζονται κάθε δευτερόλεπτο» – 200 εκατ. δόσεις εμβολίων στην ΕΕ

Η Φορ ντε Λάιεν άφησε αιχμές για αθέτηση των όρων στις συμφωνίες για τα εμβόλια, ενώ παράλληλα υποστήριξε τη θέση των ΗΠΑ για απελευθέρωση πατέντας εμβολίων.

«Η ΕΕ έχει διανείμει 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, μέχρι τώρα, στους Ευρωπαίους πολίτες», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, η οποία έκανε λόγο για μια επιτυχημένη  εκστρατεία, δίνοντας τη δική της απάντηση σε όσους κατά καιρούς την έχουν επικρίνει για ολιγωρία στο κλείσιμο συμφωνιών.

«Οι 200 εκατ. δόσεις που έχουν διανεμηθεί στην ΕΕ καλύπτουν πάνω από τους μισούς ενηλικες για να εμβολιαστούν με μια δόση», δήλωσε σε βίντεό της που ανέβασε στο Twitter η Φον ντερ Λάιεν.

Τους 30 φτάνουν οι Ευρωπαίοι που εμβολιαζονται κάθε δευτερόλεπτο», δήλωσε, επίσης, η πρόεδρος της Ευρωπαίκής Επιτροπής, ενώ εξέφρασε και πάλι την πεποίθηση ότι το 70% των Ευρωπαίων θα έχουν εμβολιαστεί ως τον Ιούλιο.

Αφήνοντας σαφείς αιχμές για την αθέτηση δεσμεύσεων στις παραλαβές των δόσεων, η Φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι η ΕΕ είναι ο κύριος εξαγωγέας εμβολίων παγκοσμίως, ενώ – όπως σημείωσε με νόημα- άλλοι κρατούν την παραγωγή για τους εαυτούς τους.

«Οι εξαγωγές από την Ευρώπη πηγαίνουν σε πάνω από 90 χώρες», υπογράμμισε ακόμη η πρόεδρος της Κομισιόν, ενώ για ακόμη μια φορά εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της με τη θέση των ΗΠΑ για απελευθέρωση της πατέντας εμβολίων.

«Καλούμε τη δεδομένη χρονική στιγμή να επιτραπούν οι εξαγωγές και να αρθούν τα μέτρα στους εφοδιασμούς», συμπλήρωσε, ακόμη στο μήνυμά της η Φον  ντερ Λάιεν.
πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ