Η παιδική κακοποίηση αποτελεί ένα παγκόσμιο διαχρονικό ζήτημα δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας με πολλές εκφάνσεις και πρόσωπα. Με έναν όμως αποδέκτη: Το παιδί.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνει την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021, ώρα 19.00 ψηφιακή δράση με τίτλο «Σπάμε τη σιωπή σε κάθε Παιδική Κακοποίηση», με ομιλητές την βουλευτή Θεσ/νικης, Έλενα Ράπτη, συντονίστρια της εκστρατείας κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα γνωστή για τη δραστηριότητά της και την ευαισθησία της για τα θέματα παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, καθώς και τους διακεκριμένους ομιλητές Δρ. Ηρακλή Μοσκώφ, εθνικό εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπ. Εξωτερικών και  Γιώργο Νικολαΐδη ψυχίατρο MD, MA, MSc, PhD Διευθυντή της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας και Κοιν/κης Πρόνοιας του Ινστ/του Υγείας του Παιδιού.

Στη συνέχεια θα μεταδοθεί η θεατρική παράσταση «Κατανόησέ με ή σε Καταβροχθίζω» της θεατρικής ομάδας «Ανδρομέδα» σε τελική επιλογή κειμένων και σκηνοθεσία του Κοραή Δαμάτη. Η παράσταση βασίστηκε σε μαρτυρίες παιδιών απ’ όλον τον κόσμο για την κακοποίηση τους και την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. Νέοι ηθοποιοί απευθύνουν ένα ισχυρό κοινωνικό μήνυμα για τα παιδιά παροτρύνοντας μας να αναλάβουμε ευθύνη, ώστε να σταματήσει η διαιώνιση του φαινομένου.

Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει την εκδήλωση στο σύνδεσμο: https://we.tl/t-OiqAfZaupL

Το θεατρικό έργο θα μεταδοθεί και τις επόμενες τρεις ημέρες Σάββατο 3/4, Κυριακή 4/4 ώρα 19.30 από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μέσω του συνδέσμου https://youtu.be/2IorrOlh-eE (χωρίς υπότιτλους) και τη Δευτέρα 5/4/21 και ώρα 19.30 στο σύνδεσμο https://youtu.be/d2lJ6faH2Wg , με ειδική προβολή και για ΑμεΑ (με ελληνικούς υπότιτλους).



agrinio24.gr