Έτσι θα φτιάξετε την καρμπονάρα της σαρακοστής!
Ποιος είπε ότι η νηστεία δεν μπορεί να είναι απολαυστική; Πεθυμήσατε μια καρμπονάρα, ενώ τηρείται τη νηστεία της Σαρακοστής; Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να τη στερηθείτε! Σας παρουσιάζουμε σήμερα τη νηστίσιμη, αλλά εξίσου νόστιμη εκδοχή του αγαπημένου πιάτου.
Η καρμπονάρα είναι ένα πιάτο-μύθος της ιταλικής κουζίνας για τους καλοφαγάδες, γεμάτο ενδιαφέρουσες αντιθέσεις, παρά την απλότητα της σύνθεσης της. Η συγκεκριμένη νηστίσιμη εκδοχή της, μπορεί να φαίνεται απλή, αλλά θα σας κερδίσει με την πλούσια γεύση της και σίγουρα θα την απολαύσετε χωρίς τύψεις, καθώς έχει πολύ λιγότερες θερμίδες από την κλασική εκδοχή της.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για 4 μερίδες καρμπονάρα είναι:
1 πακέτο μακαρόνια
3 κούπες φυτική κρέμα
400 γρ μανιτάρια
4 κ. σούπας κορνφλάου διαλυμένο σε 6 κ.σούπας νερό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιππέρι
λίγο φυτικό τυρί τριμμένο
Επί το έργον:
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια σε ένα τηγάνι, μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη φυτική κρέμα με το κορν φλάουρ και την βράζουμε μέχρι να πήξει ελαφριά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε την σάλτσα μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάει παντού.
Τα σερβίρουμε και ρίχνουμε από πάνω αν θέλουμε το τριμμένο φυτικό τυρί.