Πορτογαλέζικη τάρτα με μέλι και κανέλα

Τα επιδόρπια με μέλι αποτελούν την αγαπημένη λύση όσων επιλέγουν την υγιεινή διατροφή ή βρίσκονται στο σπίτι κι έχουν επιθυμία για κάτι γλυκό. Σήμερα σας προτείνουμε να μπείτε στην κουζίνα και να φτιάξετε πορτογαλέζικη τάρτα με μέλι και κανέλα.

Υλικά:

375g κατεψυγμένη σφολιάτα βουτύρου

2 κ.σ. κανέλα

500ml γάλα

125 ml κρέμα γάλακοτς

1 κουτάκι βανίλιας

ξύσμα από 1 λεμόνι

70g απλό αλεύρι

300g μέλι

6 κρόκοι αυγών

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C στον αέρα και λιπάνετε ένα πιάτο πίτας χωρητικότητας 1,5εκ. Τοποθετήστε τη σφολιάτα βουτύρου σε καθαρή επιφάνεια εργασίας με λίγο αλεύρι. Πασπαλιστείτε την με λίγη κανέλα και στη συνέχεια τοποθετήστε την μέσα στη βάση. Τρυπήστε ελαφρά τη βάση της ζαχαροπλαστικής με ένα πιρούνι και πασπαλίστε με την υπόλοιπη κανέλα. Βάλτε φασόλια για βάρος από πάνω, καταψύξτε για 15 λεπτά ή μέχρι να σφίξει και στη συνέχεια ψήστε για το 30 λεπτά. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C.

Για τη γέμιση τοποθετήστε το γάλα, την κρέμα, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σιγοβράστε τα, στη συνέχεια αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το μίγμα για 10 λεπτά μέχρι να κρυώσει. Σουρώστε το με ένα λεπτό κόσκινο, απορρίπτοντας τα στερεά υλικά. Τοποθετήστε 200 γραμμάρια μέλι και 1 κουταλιά νερό σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να ομογενοποιηθεί και στη συνέχεια αυξήστε τη θερμότητα για να βράσει. Χτυπώντας συνεχώς, προσθέστε σταδιακά το σιρόπι στο μείγμα γάλακτος μέχρι να συνδυαστούν και στη συνέχεια προσθέστε τους κρόκους και χτυπήστε ελαφρά. Ρίξτε το τελικό μίγμα προσεκτικά στη “θήκη” της σφολιάτας και ψήστε ξανά για  25-30 λεπτά ή έως ότου σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια.



Πηγή