Σουφλέ με ρευστή σοκολάτα, χωρίς μίξερ

Σήμερα, πρώτη Μαρτίου σας προτείνουμε να υποδεχθείτε την Άνοιξη με γλυκό και συγκεκριμένα με moelleux, το γνωστό μας σουφλέ σοκολάτας.

Το γλυκό αυτό με τη ρευστή σοκολάτα που τρέχει από το κέντρο είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι νομίζεις.

Δείτε παρακάτω τη συνταγή του Δημήτρη Μιχαηλίδη, είναι απλή και γίνεται χωρίς μίξερ.

ΥΛΙΚΑ

5 αυγά

160 γρ. ζάχαρη

140 γρ. κουβερτούρα 65%

100 γρ. βούτυρο

60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε το βούτυρο και τα λιώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί.

Ανακατεύουμε ελαφρά με τη σπάτουλα το μείγμα, προσθέτουμε τα αυγά χτυπώντας με το σύρμα, τη ζάχαρη και το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Γεμίζουμε ένα κορνέ και βάζουμε το μείγμα σε ατομικά μπολάκια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 190C, για 10 λεπτά περίπου.

Γαρνίρουμε προαιρετικά με μια μπάλα παγωτό, σιρόπι σοκολάτας και σερβίρουμε.



Πηγή