Τι να κάνουμε για να μην γαυγίζει ο σκύλος μας όταν λείπουμε


Ο έλεγχος του γαβγίσματος του σκύλου σας είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό και δείχνει πόσος καλός είστε σαν ιδιοκτήτης. Το υπερβολικό γάβγισμα μπορεί να γίνει ενοχλητικό, όχι μόνο για εσάς, αλλά και για τους γείτονές σας.

Τι να κάνετε:

Βοηθείστε σταδιακά το σκύλο σας να συνηθίσει στην ιδέα της απουσίας σας. Ξεκινήστε αφήνοντας το σκύλο σας περιορισμένο σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, το οποίο θα αποτελέσει το μακροπρόθεσμο χώρο της απομόνωσης του, αρχικά για λίγα λεπτά. Επαναλάβατε αυτήν την άσκηση σε τυχαίες στιγμές κατά τη διάρκεια της μέρας. Καθώς περνάνε οι εβδομάδες, αυξήστε το χρόνο που τον αφήνετε μόνο στο σπίτι. Ο σκύλος σας σύντομα θα συνειδητοποιήσει ότι δεν τον εγκαταλείπετε για πάντα και ότι θα επιστρέψετε.

Μην τους δίνετε συνεχώς σημασία όσο είστε στο σπίτι καθώς κάτι τέτοιο θα έκανε την απουσία σας ακόμα πιο έντονη.

Μην προκαλείτε αναστάτωση καθώς φεύγετε από το σπίτι. Με ήρεμες κινήσεις τακτοποιείστε το σκύλο σας και αποφύγετε τον πολύωρο αποχαιρετισμό. Καθιερώστε αυτό ως ρουτίνα και με το πέρασμα του χρόνου θα ανακαλύψετε ότι ο σκύλος θα αναγνωρίζει πια την κατάσταση και θα την αποδέχεται ομαλά.

Αφήστε ανοιχτή την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο. Οι σκύλοι συχνά βρίσκουν τον ήχο της μουσικής ή τις ανθρώπινες φωνές καθησυχαστικές. Αυτό το κόλπο έχει διπλό όφελος καθώς έτσι, θα αποσπάται λιγότερο η προσοχή του σκύλου από τους εξωτερικούς ήχους.

Δέστε ένα μαντήλι που έχετε φορέσει (και επομένως έχει απάνω του τη μυρωδιά σας) στο εξωτερικό χερούλι της πόρτας από την οποία εξέρχεστε. Έτσι, όταν ο σκύλος σας μυρίζει κάτω από την πόρτα για να διαπιστώσει αν είστε ακόμα κοντά, θα καθησυχάζεται από τη μυρωδιά σας.

Μην επιτρέπετε στο σκύλο σας να τριγυρίζει στο σπίτι όση ώρα λείπετε, αλλά καθιερώστε ένα μόνιμο χώρο περιορισμού μέσα στον οποίο εκείνος θα νιώθει άνεση. Εναλλακτικά, αξιολογήστε τα πλεονεκτήματα τηςεκπαίδευσης του σκύλου σας με κλουβάκι. Ένας σκύλος που ζει ως επί το πλείστον μέσα στο σπίτι, συχνά αισθάνεται μεγάλη ανασφάλεια όταν μένει μόνος έξω από αυτό, στην αυλή για παράδειγμα και κάτι τέτοιο πρέπει να αποφεύγεται αν προκύπτει πρόβλημα αποχωρισμού. Αυτός πρέπει να παραμένει σε ένα ασφαλές χώρο, μακριά από κινδύνους όπως ηλεκτρικά καλώδια και εύθραυστα αντικείμενα.

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας γυμνάζεται αρκετά ώστε πιθανότατα να κοιμάται κατά την απουσία σας.



agrinio24.gr