ΑΕΚ: Στο τραπέζι ξανά η τετράδα στην άμυνα

Η ΑΕΚ δείχνει τη διάθεση να αλλάξει αρκετά πράγματα στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος και να παρουσιαστεί βελτιωμένη. Η Ένωση γνωρίζει καλά πως περιθώρια για νέες απώλειες δεν υπάρχουν και θα πρέπει να δείξει ένα άλλο πρόσωπο με την επιστροφή της στη δράση, για να μείνει ζωντανή στη μάχη του τίτλου.

Ο Νίκος Κωστένογλου σκοπεύει να «ανοίξει» το rotation και να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το υλικό της ομάδας. Ωστόσο, ο Έλληνας τεχνικός κάνει δεύτερες σκέψεις και για την βασική διάταξη της Ένωσης. Ο Κωστένογλου βάζει ξανά στο τραπέζι σχηματισμούς με τετράδα στην άμυνα, με το 3-5-2 να μπαίνει για λίγο στην… άκρη.

Ο «Κωστέ» μελετά την επαναφορά του 4-2-3-1 ή ακόμα και του 4-4-2 για τον Δικέφαλο, προκειμένου η ομάδα του να βρει περισσότερες λύσεις και να διαφοροποιήσει στοιχεία του παιχνιδιού της που έδειχναν προβληματικά. Όπως για παράδειγμα η παραγωγή φάσεων.

Οι παραπάνω σκέψεις του Κωστένογλου σχετίζονται και με το πώς θα μπορέσουν να χωρέσουν στην ενδεκάδα παίκτες, που στο 3-5-2… περισσεύουν. Όπως για παράδειγμα ο Ντανιέλε Βέρντε. Ο Ιταλός εξτρέμ δεν ταιριάζει στην διάταξη που εφάρμοζε μέχρι τώρα η ΑΕΚ, μιας και πρόκειται για κλασικό παίκτη γραμμής.

Επίσης στο μυαλό του Κωστένογλου στριφογυρίζει και ο τρόπος που θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν καλύτερα οι Λιβάγια, Ολιβέιρα. Δύο παίκτες με μεγάλη ποιότητα που η ΑΕΚ θέλει να εκμεταλλευτεί.

Δεν αποκλείεται λοιπόν με την επανέναρξη του πρωταθλήματος να δούμε την ΑΕΚ με ένα νέο… κοστούμι. Ένα σχήμα με τετράδα στην άμυνα και περισσότερους παίκτες στα άκρα. Προκειμένου να προκύψουν για την ομάδα λύσεις αλλά και σημαντική βελτίωση της εικόνας της.

to10.gr