Αεροσυνοδός παραιτήθηκε γιατί τη ζύγιζαν καθημερινά!

Αεροσυνοδός με πολυετή πείρα αποκαλύπτει ότι παραιτήθηκε, επειδή για τρία ολόκληρα χρόνια οι ιθύνοντες της τη ζύγιζαν για να τσεκάρουν το βάρος της, γιατί τη θεωρούσαν πολύ βαριά.

Η Ντούιγκου Κάραμαν, δήλωσε στην εφημερίδα Mirror, ότι αφού ένα μέλος του προσωπικού παραπονέθηκε ότι ήταν «πολύ βαριά», της ζητήθηκε να χάσει βάρος και υποχρεώθηκε να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος.

Η 37χρονη εξηγεί ότι στη συνέχεια μπήκε σε στενή επιτήρηση, τη φώναζαν σε τυχαίες ώρες και μέρες για να τη ζυγίσουν και να δουν αν είχε χάσει κιλά, ενώ όσοι συνάδελφοι της έβαζαν κιλά αντιμετώπιζαν, σύμφωνα με την ίδια μειώσεις στους μισθούς τους. Σύμφωνα με την ίδια μια συνάδελφος της προκειμένου να μην βρίσκεται συνέχεια αντιμέτωπη με αυτή την απαράδεκτη πρακτική, υπεβλήθη σε χειρουργείο για να μικρύνει το στομάχι της αντίθετα από τη συμβουλή του γιατρού της.

Μετά από 3 χρόνια καθημερινών ελέγχων, που ουσιαστικά ξεκίνησαν επειδή το βάρος της ανέβηκε κατά 2 κιλά, η Κάραμαν εγκατέλειψε τη δουλειά που αγαπούσε λόγω του άγχους που της δημιουργούσε η όλη κατάσταση.

«Δεν μου είπαν ποιος με ανέφερε, αλλά με ζύγισαν και είπαν ότι παρακολουθούν τα πάντα σύμφωνα με τον BMI (Δείκτη Μάζας Σώματος). Επειδή είχα 2 κιλά παραπάνω, μπήκα σε πρόγραμμα διαχείρισης βάρους. Έπρεπε πριν από κάθε πτήση να μπαίνω στην αίθουσα ζύγισης και να με ελέγχουν. Προσπάθησα να διατηρήσω αυτό το βάρος, αλλά μερικές φορές έπαιρνα 1 ή 2 κιλά. Ήμουν πολύ αναστατωμένη. Όταν με έπιαναν στους ελέγχους βάρους έπρεπε να επιστρέψω στους μηδέν μήνες και να μπω ξανά υπό παρακολούθηση για ένα χρόνο», είπε η Κάραμαν.

1631099470 385 Αεροσυνοδός παραιτήθηκε γιατί τη ζύγιζαν καθημερινά

Για την Emirates, σύμφωνα πάντα με την ίδια, το θέμα δεν είναι μόνο τα κιλά αλλά και η ηλικία, αφού η γνωστή αεροπορική εταιρεία της Μέσης Ανατολής ούτε προσλαμβάνει ούτε κρατά στο υπαλληλικό της προσωπικό άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε, εκπρόσωπος της Emirates σχολιάσε σχετικά: «Ως παγκόσμια αεροπορική εταιρεία, αντιμετωπίζουμε την ευημερία των εργαζομένων μας με ύψιστη προτεραιότητα και πιστεύουμε ότι η φυσική και ψυχική κατάσταση τους είναι μια σημαντική πτυχή στην εκτέλεση των καθηκόντων τους με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Είμαστε περήφανοι για τους συναδέλφους μας που αποτελούν το πλήρωμα καμπίνας της Emirates και εργάζονται σε κρίσιμους ρόλους για να διατηρήσουν την ποιότητα των λειτουργιών και των υπηρεσιών για τις οποίες η Emirates είναι γνωστή. Δεν σχολιάζουμε συγκεκριμένες, εμπιστευτικές περιπτώσεις τωρινών ή προηγούμενων υπαλλήλων».

Υπενθυμίζεται ότι η Emirates είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Μέσης Ανατολής και η τέταρτη μεγαλύτερη στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1985 με την υποστήριξη της βασιλικής οικογένειας του Ντουμπάι.

Πηγή: mirror.co.uk


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ