Αφγανιστάν: Η Unicef αναζητά τους γονείς εκατοντάδων παιδιών

Η Unicef προσπαθεί να επανενώσει εκατοντάδες παιδιά με τις οικογένειές τους, καθώς χωρίστηκαν απότομα μέσα στο χάος του Αφγανιστάν όταν χιλιάδες προσπαθούσαν να διαφύγουν ύστερα από την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν. 

Εκατοντάδες παιδιά χωρίστηκαν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ από τους συγγενείς τους και σκορπίστηκαν σε διάφορες χώρες, δήλωσε ο Τζέιμς Έλντερ εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ. 

«Έχουν μεταφερθεί σε αρκετές χώρες και συνεργαζόμαστε με τις κυβερνήσεις των χωρών όπου έφτασαν τα παιδιά χωρίς την οικογένειά τους», επεσήμανε, ενώ πρόσθεσε ότι ήδη περισσότερα από 100 παιδιά έχουν επανενωθεί με τις οικογένειές τους.

Στο τέλος Αυγούστου στο αεροδρόμιο της Καμπούλ διαδραματίστηκαν τραγικές σκηνές, καθώς πολλοί Αφγανοί προσπαθούσαν να φύγουν από τη χώρα αφού οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία. Χαρακτηριστική ήταν η σκηνή που απαθανατίστηκε σε βίντεο και έδειχνε ένα μικρό κορίτσι το οποίο οι γονείς του σήκωσαν ψηλά, πάνω από τον φράχτη που περιβάλλει το αεροδρόμιο της Καμπούλ, και το έδωσαν σε έναν Αμερικανό στρατιώτη. Δεν είναι ξεκάθαρο αν το συγκεκριμένο παιδί έχει ξαναβρεί την οικογένειά του.

vradini.gr


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ