Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν νέα κυβέρνηση

Προσωρινή κυβέρνηση στο Αφγανιστάν ανακοίνωσαν οι Ταλιμπάν. Μάλιστα, αυτής θα ηγείται ένας από τους ιδρυτές τους ενώ στη θέση του υπουργού Εσωτερικών τοποθετείται μαχητής των Ταλιμπάν, καταζητούμενος από το FBI.

Σύμφωνα με το BBC, επικεφαλής της κυβέρνησης των Ταλιμπάν θα είναι ο Μουλάς Μοχάμεντ Χασάν Ακχούντ και αναπηρωτή τον Μουλά Αμπντούλ Γκάνι Μπαραντάρ. Στη θέση του υπουργού Εσωτερικών τοποθετείται ότι Σαραχουντίν Χακάνι, γνωστός ως επικεφαλής της στρατιωτικής ομάδας «Δίκτυο Χακάνι».

Άλλοι διορισμοί περιλαμβάνουν τον Μουλά Γιακούμπ, γιο του Μουλά Ομάρ, ως υπουργό Άμυνας και τον Μουλά Αμπντούλ Σαλάμ Χανάφι ως δεύτερο αναπληρωτή.

«Γνωρίζουμε ότι οι πολίτες της χώρας μας ανυπομονούν για την νέα κυβέρνηση», τόνισε ο εκπρόσωπος. Οι Ταλιμπάν πήραν τον έλεγχο της χώρας πριν από περίπου 3 εβδομάδες.

Όπως αναφέρει το Al Jazeera, τα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί προς το παρόν, είναι γνωστά ονόματα των Ταλιμπάν και δεν υπάρχει όνομα κάποιου από άλλες οργανώσεις ή κινήματα του Αφγανιστάν, κάτι το οποίο ζητά επισταμένως η διεθνής κοινότητα.

Υπενθυμίζεται ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης από τους Ταλιμπάν έχει αναβληθεί ήδη 2 φορές αφού οι αντάρτες φέρονται να αγωνίζονται να σχηματίσουν μια διοίκηση χωρίς αποκλεισμούς, αποδεκτή από τη διεθνή κοινότητα. Μάλιστα, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η υποτιθέμενη παρέμβαση του Πακιστάν στον σχηματισμό κυβέρνησης, προκάλεσε καθυστερήσεις.

Οι Ταλιμπάν κάλεσαν την Τουρκία στην τελετή ορκωμοσίας της κυβέρνησής τους

Σύμφωνα με το ίδιο δίκτυο, οι Ταλιμπάν κάλεσαν την Τουρκία, την Κίνα, τη Ρωσία, το Ιράν, το Πακιστάν και το Κατάρ στην τελετή ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης του Αφγανιστάν.

«Στείλαμε προσκλήσεις στην Τουρκία, την Κίνα, τη Ρωσία, το Ιράν, το Πακιστάν και το Κατάρ για να παραστούν στην τελετή ορκωμοσίας της νέας αφγανικής κυβέρνησης», δήλωσε ένας ανώνυμος αξιωματούχος των Ταλιμπάν στο κανάλι με έδρα το Κατάρ.


πηγή

loading...

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ