Αφράτη μακαρονόπιτα με φέτα


Μια πανάλαφρη νόστιμη πίτα με μακαρόνια και τυρί φέτα. Μια πολύ απλή συνταγή, με λίγα υλικά που όλοι έχουμε στη κουζίνα μας, για μια ωραία, χορταστική πίτα για κυρίως γεύμα ή συνοδευτικό για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. μακαρόνια Νο.5
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1 λίτρο γάλα
  • 400-450 γρ. τυρί φέτα
  • 4 αυγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο με χονδρό αλάτι νερό φροντίζοντας να παραμείνουν αρκετά αλ τέντε γιατί θα ψηθούν και στο φούρνο. Τα σουρώνουμε, τα ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα που τα βράσαμε και τα περιχύνουμε με το 1 λίτρο γάλα.
Προσθέτουμε τη φέτα κομματισμένη με τα χέρια, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε με πινέλο το ταψί του φούρνου και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρωμένα ένα-ένα. Από πάνω απλώνουμε το μείγμα μακαρονιών και τα καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, βουτυρωμένα ένα-ένα. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι, χαράσουμε τα επάνω φύλλα μόνο.
Ψήνουμε τη πίτα μας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, στο κάτω ράφι, στις αντιστάσεις για 1-1:10 ώρα περίπου ή μέχρι να ψηθούν καλά και ροδίσουν και τα κάτω και τα επάνω φύλλα.



Πηγή