Αυξημένα οικονομικά μεγέθη και συνεχείς επενδύσεις από τον Όμιλο Megaplast

Σε 44,4 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών του Ομίλου υλικών εύκαμπτης συσκευασίας, Megaplast, κατά το 2021 έναντι 35,9 εκατ. ευρώ το 2020, καταγράφοντας αύξηση 25%.

Τα EBITDA του Ομίλου ανήλθαν στα 13,7 εκατ. ευρώ έναντι 9,6 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 43%. Τα δε κέρδη μετά φόρων του Ομίλου ανήλθαν σε 11,2 εκατ. ευρώ έναντι 6,6 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο 70%.

Κατά την τελευταία τριετία ολοκληρώθηκε επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 23 εκατ. ευρώ, τμήμα του οποίου αφορά στη νέα βιομηχανική μονάδα της Megaplast στη Θήβα, καθώς και τον συνεχή εκσυγχρονισμό της κύριας βιομηχανικής μονάδας στην Κρήτη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έως το 2026 θα επενδυθούν επιπλέον 40 εκατ. ευρώ ενώ η ανάπτυξη του Ομίλου προβλέπεται να συνεχίσει να χρηματοδοτείται από τις συνεχείς χρηματοροές της επιχείρησης, με μηδενικό δανεισμό.

 To 2021 η Megaplast εστίασε στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων για τις υφιστάμενες αγορές, όπως το προϊόν Eco Fiber Film, ενώ εισήλθε στην αγορά του αγροτικού κλάδου με την νέα σειρά προϊόντων Fiber 4 Silage. Μέσω της παρουσίας της Megaplast στην Ευρώπη και Αμερική καθώς και ενός ευρέως δικτύου διανομέων σε Ευρώπη, Αμερική, Αφρική, Αυστραλία & Μέση Ανατολή, το 95% της παραγωγής διατίθεται στο εξωτερικό.

Με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2021, ο Χάρης Καββαδίας, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Megaplast, δήλωσε: «Η δυναμική πορεία της Megaplast τα 25 και πλέον έτη λειτουργίας είναι αποτέλεσμα συνεχούς Έρευνας και Ανάπτυξης ώστε να διαθέτουμε στην αγορά υψηλής τεχνογνωσίας, καινοτόμα και αειφόρα προϊόντα. Παράλληλα, οι επενδύσεις μας στην υφιστάμενη παραγωγική Μονάδα στην Κρήτη, σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της έδρας και νέο κέντρο R&D της Megaplast στην Αθήνα, αλλά και η νέα βιομηχανική υποδομή μας στη Θήβα, ενισχύουν την ανταγωνιστικότητά μας. Ως αποτέλεσμα, τοποθετούμαστε με αξιώσεις στη διεκδίκηση ηγετικού ρόλου σε παγκόσμιες αγορές. Με αυξανόμενα θετική τάση, με ισχυρά οικονομικά μεγέθη και ορθολογικές επενδύσεις, ενδυναμώνουμε την επιχειρηματική μας συνέχεια».


sofokleousin.gr