Ακάρ: Η Ελλάδα πρέπει να μάθει από την ιστορία

Σε νέα λεκτική επίθεση κατά της Ελλάδας, με ιστορικές αιχμές, προχώρησε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Μιλώντας σε ειδική τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο “Η Ανατολία ρωτάει”, ο απόστρατος Τούρκος στρατηγός, σε ερώτημα για το αν υπάρχει πρόβλημα με την Ελλάδα, ανέφερε ότι παρά την έκκληση της Τουρκίας για διάλογο, ορισμένοι πολιτικοί, ειδικά στην Ελλάδα, “συνέχισαν να αυξάνουν τις ενέργειες και τις συζητήσεις τους με προκλητικό τρόπο, σύμφωνα με τις προσωπικές τους φιλοδοξίες”.

Λέγοντας ότι όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τουρκία είναι ένας ισχυρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος, ο Ακάρ είπε: “Ελπίζουμε ότι το Αιγαίο και η Μεσόγειος θα γίνει μια θάλασσα φιλίας, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας και μπορούμε να το κάνουμε και αυτό”.

Αναφερόμενος στην 100ή επέτειος της “Μεγάλης Νίκης” της Τουρκίας στον πόλεμο του 1919-1922, που σηματοδότησε για τον ελληνισμό της Μικράς Ασίας τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Τούρκος υπουργός τόνισε ότι “τερμάτισε την άθλια απόπειρα εισβολής και τις θηριωδίες της Ελλάδας πριν από έναν αιώνα”. Ταυτόχρονα ο Χ. Ακάρ σημείωσε ότι η Ελλάδα “πρέπει να μάθει από την ιστορία και να μην επιδιώκει νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση”, όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη, Αριάνα Φερεντίνου. 


sofokleousin.gr