Ακρίβεια: «Φωτιά» στο πορτοφόλι των καταναλωτών από τις αυξήσεις σε βασική είδη διατροφής
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθωρισμός τον Μάρτιο διαμορφώθηκε στο 3,2%, από 2,9% τον Φεβρουάριο. Ο πληθωρισμός στην κατηγορία των τροφίμων επιμένει υψηλά, στο 5,3%, έπεσε ελάχιστα από το 6,7% του Φεβρουαρίου.
Οι ανατιμήσεις
– Ελαιόλαδο 67,2%
– Φρούτα: 12,7%
– Μεταλλικό νερό, αναψυκτικά, χυμοί φρούτων 11,4 %
– Ψάρια 5,7%
– Κρέατα 3,0%
Η περίοδος του Πάσχα αναμένεται να είναι αρκετά δύσκολη για τους καταναλωτές, καθώς στα ύψη έχουν φτάσει και οι τιμές των σοκολατένιων αυγών λόγω της αύξησης της τιμής του κακάο διεθνώς.