Αμαλιάδα: Οι αιτίες πίσω από τους θανάτους των βρεφών – Κομβική σημασίας οι περιγραφές της Ειρήνης


Διάμεση πνευμονίτιδα παρουσιάστηκε τόσο στο πρώτο παιδί της Ειρήνης που κατέληξε τον Ιούνιο του 2022. Όσο και στο μωρό της φίλης της που πέθανε ένα χρόνο νωρίτερα και συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του ’21.

Και στα δύο μωρά από διαφορετικές μητέρες τα ιατροδικαστικά πορίσματα έδειξαν το ίδιο εύρημα με πνευμονολόγους να λένε στο Live News πως είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο.

Αυτό που δεν διευκρινίζεται στα πορίσματα είναι τι ήταν αυτό που προκάλεσε την πνευμονίτιδα στα δύο μωρά με τον Γρηγόρη Λέων να λέει χτες στο Live News πως μπορεί να προκληθεί από κάποια λοίμωξη αλλά και από εξωτερικό παράγοντα.

Οι Αρχές διεξάγουν ενδελεχή έρευνα συγκρίνοντας τις περιπτώσεις των βρεφών με τις περιγραφές της Ειρήνης να θεωρούνται κομβικές για τη λύση του μυστηρίου, καθώς ήταν παρούσα και στους 5 θανάτους.

Περιέγραψε τον θάνατο του πρώτου παιδιού της. Ένα βρέφος μόλις 19 ημερών που η ιατροδικαστική έδειξε μια κρυφή πνευμονοπάθεια χωρίς να διευκρινίζεται ωστόσο πως αυτή προκλήθηκε. Η μητέρα λίγες ώρες μετά τον θάνατο του παιδιού ανέβασε βίντεο στο ΤΙΚ ΤΟΚ με το μωρό της να μιλά μέσω ΑΙ.

Η αιτία θανάτου του 2ου μωρού της Ειρήνης

Μέσα σε λίγους μήνες έμεινε ξανά έγκυος. Με το δεύτερο παιδί που έφερε στον κόσμο δέθηκε –όπως λέει- περισσότερο. Οι δυσκολίες και η νοσηλεία του μωρού για ένα μήνα στο Αγία Σοφία τις έφερε πιο κοντά με την νεαρή μητέρα να καταγράφει με το κινητό της κάθε εξέταση που της έκαναν οι γιατροί

«Τράβαγα βίντεο και της μίλαγα γιατί ήταν ένα παιδί πανέξυπνο. Το έλεγαν και στο νοσοκομείο. Την τράβαγα βίντεο για να της δείξω όταν μεγαλώσει τι τράβαγα για εκείνη», έχει πει η ίδια.

Η μητέρα ήταν παρούσα και στο τελευταίο επεισόδιο του μωρού λίγο πριν καταλήξει. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα η καρδούλα του είχε σταματήσει.

Ο θάνατος αποδόθηκε σε καρδιακή ανακοπή που μάλλον σχετίζεται με τις επιληπτικές κρίσεις που ανέφερε η μητέρα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του LIVE NEWS, στο αίμα βρέθηκαν φάρμακα συμβατά με την φαρμακευτική αγωγή για την επιληψία.

Η αιτία θανάτου, όπως διατυπώθηκε από τον ιατροδικαστή, ήταν ο «αιφνίδιος θάνατος νεογνού παθολογικής αιτιολογίας, Ιστορικό επιληψίας».

Αυτό σημαίνει πως πρόκειται για έναν αδιευκρίνιστο θάνατο.

Στο ίδιο έργο θεατές οι γιατροί του Αγία Σοφία καθώς με την ίδια ακριβώς συμπτωματολογία είχαν νοσηλεύσει και την αδελφή της Ειρήνης πριν 9 χρόνια η οποία κατέληξε λίγες ημέρες μετά το εξιτήριο της.

Τότε ήταν που έπεσε στο τραπέζι και ο γονιδιακός έλεγχος που άρχισε άμεσα με την εισαγγελική παρέμβαση.

Ο θάνατος του Παναγιώτη

Το πόρισμα για τον μικρό Παναγιώτη που έφυγε το περασμένο Αύγουστο δεν έχει βγει ακόμα καθώς είναι σε εκκρεμότητα οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Σε κάθε περίπτωση πάντως και αυτό το παιδί, σύμφωνα με την μαρτυρία της Ειρήνης, παρουσίασε δυσκολία στην αναπνοή πριν καταλήξει.

«Δεν έπαιρνε καλές ανάσες. Το πήρα από τα χέρια της, το έβαλα στο καναπέ και προσπάθησα να του κάνω τεχνητή αναπνοή», περιέγραψε.
Δυσκολία στην αναπνοή όπως ακριβώς και τα άλλα 4 παιδιά. Η μητέρα του πρώτου παιδιού που κατέληξε το 2021 αποκάλυψε στο Live News πως ακριβώς της περιέγραψε η Ειρήνη τον θάνατο της κόρης της. «Δεν μου είπε για δύσπνοια ότι έκανε έναν ήχο και δεν μπορούσε να ανασάνει. Όπως συνέβη στα δυο δικά της και στο τρίτο στην Αμαλιάδα».

Η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε διάμεση πνευμονίτιδα που πιθανότατα συνδέεται με τις επιληπτικές κρίσεις. Το ίδιο ακριβώς δηλαδή που έδειξε η ιατροδικαστική και του δικού της παιδιού. Το δεύτερο παιδί της που εμφάνιζε επιληπτικές κρίσεις πέθανε από καρδιακή ανακοπή με τα βλέμματα όλων να στρέφονται στο πόρισμα που θα βγει για το τελευταίο παιδί που κατέληξε πριν 2,5 μήνες στην Αμαλιάδα.

Τι είναι η «διάμεση πνευμονίτιδα»;

Ο Κωνσταντίνος Δούρος, καθηγητής παιδιατρικής πνευμονολογίας, μίλησες το LIVE NEWS για το τι είναι η διάμεση πνευμονίτιδα.

«Είναι μπλεγμένος ο όρος. Είναι περιγραφικός και δεν προσδιορίζει αιτία θανάτου. Δείχνει δηλαδή κάποιες βλάβες αλλά αυτές οι βλάβες δεν δημιουργούνται από μία συγκεκριμένη αιτία αλλά από πολλές. Δεν έχουμε την αιτία. Είναι μία πρώτη προσέγγιση μέχρι να φτάσει στην αιτία. Είναι σαν να λέμε αιτία θανάτου ανακοπή καρδιάς αλλά πρέπει να δούμε από τι δημιουργήθηκε».

«Θα μπορούσε να έχει μία παθολογία και ένας άλλος λόγος είναι να έχει πάθει μία βαριά λοίμωξη που έχει χτυπήσει τον πνεύμονα. Ένας άλλος λόγος είναι το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου. Υπάρχουν μικρά βρέφη που κοιμούνται δεν ξυπνούν ποτέ. Οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ασφυξία μπορεί να οδηγήσει σε αυτό. Μπορεί να προκληθεί από την εισπνοή οποιαδήποτε τοξικής ουσίας ή ναρκωτικών».



megatv.com