Αναταραχή στο Μαξίμου – Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού

Την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού υπέβαλε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος εθεωρείτο ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο τελευταίος έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ.Δημητριάδη, για τον οποίο είχε αναπτυχθεί φημολογία για πιθανή εμπλοκή του στην υπόθεση παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση με την οποία καλούσε τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τον ρόλο του Γενικού Γραμματέα στις υποθέσεις παρακολούθησης.  Η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε «μετά την παραδοχή του επικεφαλής της ΕΥΠ στη Βουλή πως παρακολουθούσαν τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη όταν ερευνούσε σκάνδαλα διαφθοράς, τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτει η έρευνα της ΕφΣυν και των ReportersUnited δείχνουν πως πίσω από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων κρύβεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις σε όλα τα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν από τη δημοσιογραφική έρευνα σε σχέση με τη δραστηριότητα του Γενικού του Γραμματέα κ. Δημητριάδη», σημείωνε χαρακτηριστικά.

Στη λυτή ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο του πρωθυπουργού, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι: «ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό»


sofokleousin.gr