Άνοδος 1% στη Wall

Με άνοδο έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψαν κέρδη, καθώς τα στοιχεία πληθωρισμού στις ΗΠΑ, για τον Αύγουστο, ανακοινώνονται αύριο Τρίτη, πριν από τη συνεδρίαση της Federal Reserve που αναμένεται να προχωρήσει στην τρίτη συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης. Ο διοικητής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, τόνισε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα συνεχίσει αυξάνει τα επιτόκια, με σκοπό να μειωθεί ο πληθωρισμός, “μέχρι να ολοκληρωθεί η δουλειά”. Ο αξιωματούχος της Fed, Christopher Waller ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα ότι είναι υπέρ “άλλης μιας σημαντικής” αύξησης στα επιτόκια. Ο επικεφαλής της St. Louis Fed, James Bullard επισήμανε ότι θα προτιμούσε “περισσότερο” μια τρίτη διαδοχική μεγάλη αύξηση των επιτοκίων. Η πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Kansas City, Esther George επεσήμανε ότι τα στελέχη της Fed έχουν ξεκάθαρα επιχειρήματα για να συνεχίσουν να περιορίζουν τη νομισματική στήριξη.

Έρευνα της New York Fed αναφέρει πως οι εκτιμήσεις των καταναλωτών για τον πληθωρισμό μειώθηκαν τον Αύγουστο. Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές τον Αύγουστο αναμένουν τον πληθωρισμό για τους επόμενους 12 μήνες στο 5,75% από 6,2% τον Ιούλιο, ενώ για τα επόμενα τρία χρόνια βλέπουν ο πληθωρισμός να φτάνει στο 2,8% κατά μέσο όρο, από 3,2% τον Ιούλιο. 

Δεν παραβίασε καμία από τις υποχρεώσεις της πληρώνοντας τον πληροφοριοδότη Peiter Zatko, όπως έκανε γνωστό η Twitter, σχετικά με την εξαγορά των 44 δισ. δολαρίων που πρότεινε ο Έλον Μασκ, ο οποίος κοινοποίησε και τρίτη επιστολή για να ακυρώσει τη συμφωνία. Το δημοφιλές social media έκανε γνωστό ότι σκοπεύει να επιβάλει τη συμφωνία και να κλείσει τη συναλλαγή με την τιμή και τους όρους που έχουν συμφωνηθεί με τον Μασκ, σύμφωνα με την κατάθεση της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Οι μέτοχοι του Twitter θα ψηφίσουν την Τρίτη εάν θα εγκρίνουν ή θα απορρίψουν την προσφορά εξαγοράς του Μασκ. Η ομάδα του Μασκ ανέφερε, μέσω νέας επιστολής, ότι η πληρωμή πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που κατέβαλε το Twitter στον πληροφοριοδότη Peiter Zatko παραβίασε τους όρους της συμφωνίας. Η τελευταία επιστολή η τρίτη προσπάθεια για να ακυρώσει το ντιλ το Twitter.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 32,383.18 μονάδες, με κέρδη 0.72%.

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε στις 4,111.55 μονάδες, αυξανόμενος 1.09%.

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 12,266.41 μονάδες, με άνοδο 1.27%.    

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου ανέβηκε 12 δολ. ή 0,7% στα 1.740,60 δολ. ανά ουγγιά.

Στο πετρέλαιο, τα συμβόλαια παραδόσεως Οκτωβρίου για το αμερικανικό West Texas Intermediate αυξήθηκαν 1,1% ή 99 σεντς ανά βαρέλι, στα 87,78 δολάρια, ενώ τα συμβόλαια Νοεμβρίου του brent ενισχύονται 1,3% στα 94,07 δολάρια.


sofokleousin.gr