Αντιπρόεδρος Fed: Πρέπει σύντομα να μειώσει το μέγεθος των αυξήσεων επιτοκίων

Η Fed πιθανώς θα πρέπει σύντομα να μειώσει το μέγεθος των αυξήσεων επιτοκίων της, όπως τόνισε σε εκδήλωση του Bloomberg η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών, Lael Brainard, σημειώνοντας ότι τάσσεται υπέρ της επιβράδυνσης σε αύξηση μισής μονάδας ήδη από τον επόμενο μήνα.

«Πιθανώς θα είναι σκόπιμο να προχωρήσουμε σύντομα σε πιο αργούς ρυθμούς αυξήσεων», επεσήμανε και πρόσθεσε πως «πιο σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι έχουμε κάνει ήδη πολλά, αλλά έχουμε και πολλά ακόμη να κάνουμε».

«Υπάρχουν πιθανότητες να χαθεί έδαφος και θα πάρει κάποιο χρόνο για να περάσει αυτή η σωρευτική σύσφιξη» σημείωσε η Brainard. «Επομένως, είναι λογικό να προχωρήσουμε με πιο προσεκτικό ρυθμό, βασισμένο στα δεδομένα, συνεχίζοντας να διασφαλίζουμε τον περιορισμό του πληθωρισμού συν τω χρόνω», είπε.

«Τα πιο πρόσφατα στοιχεία στον δείκτη τιμών καταναλωτή υποδηλώνουν ότι ίσως θα παρουσιάσει επίσης μικρή μείωση το βασικό μέτρο για την κατά κεφαλή κατανάλωση στο οποίο εστιάζουμε», δήλωσε η ίδια, προσθέτοντας πως «θα ήταν ευπρόσδεκτο».

«Αν κινηθούμε με πιο προσεκτικό ρυθμό, θα είμαστε σε θέση να δούμε πραγματικά πώς εξελίσσεται η σωρευτική σύσφιξη», δήλωσε η Brainard. «Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να το προσδιορίσουμε», είπε.


sofokleousin.gr