Αντιπρόεδρος ΠΟΕ-ΟΤΑ: Υπάρχει κίνδυνος να ακυρωθούν οι προσλήψεις του διαγωνισμού της 3Κ (ηχητικό)

Ανοιχτό άφησε ακόμα και το ενδεχόμενο «οι προσλήψεις της 3Κ να μην γίνουν ποτέ», ο Βασίλης Γκιτάκος επικεφαλής του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ και αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Αθήνα 984» και την εκπομπή aftodioikisi.gr.

Ο συνδικαλιστής κατήγγειλε ανοιχτά την κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στην έκδοση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ και τόνισε ότι οι προσλήψεις και ο διαγωνισμός είναι στον «αέρα». Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι αν τα αποτελέσματα δεν βγουν άμεσα υπάρχει ο κίνδυνος οι συγκεκριμένες προσλήψεις για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων να «παγώσουν», ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Οι δήμαρχοι δεν θα μπορούν να υπογράψουν τις διαπιστωτικές πράξεις για την πρόσληψη του προσωπικού αφού θα υπάρχει η σχετική απαγόρευση προσλήψεων της προεκλογικής περιόδου, αλλά και μέχρι της ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών».

Ο κ. Γκιτάκος επίσης πρόσθεσε ότι παραμονεύει ο κίνδυνος ακόμα και ακύρωσης του διαγωνισμού και «παγώματος» των προσλήψεων αν τα αποτελέσματα καθυστερήσουν και έφερε σαν παράδειγμα την περίοδο 2010 – 2011 όταν παρότι υπήρχαν οριστικά αποτελέσματα για προσλήψεις αυτές «πάγωσαν» εξαιτίας μνημονιακών νόμων που δεν επέτρεπαν προσλήψεις στο δημόσιο τομέα.

Ο Β. Γκιτάκος όταν ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο Χρ. Βούζα, ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η ΝΔ δεν θέτουν θέμα «ακύρωσης» του διαγωνισμού, σημείωσε ότι «βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και υπάρχει παροχολογία και υποσχεσιολογία από όλους».


ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΔΗΜΟΙ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΙΤΑΚΟΣ, ΑΚΥΡΩΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, 3Κ


Πηγή