Αποκλειστικό: Το σχέδιο για την αυστηρότερη δίωξη του «Ρουβίκωνα»

Τα συνθήματα με σπρέι στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε και τα φειγ βολάν με υβριστικά συνθήματα εναντίον του δημοσιογράφου αποτέλεσαν την αφορμή που έψαχνε η κυβέρνηση για να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στον Ρουβίκωνα.

Η Νέα Δημοκρατία είχε άλλωστε μιλήσει για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου πριν από τις εκλογές του καλοκαιριού και την ανάδειξή της σε κυβέρνηση.

Την ενέργεια της αναρχικής ομάδας στο σπίτι του δημοσιογράφου καταδίκασαν με αναρτήσεις τους στο Twitter κυβερνητικά στελέχη όπως ο Ν. Δένδιας και προχθές σε τηλεοπτική συνέντευξη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε το κυβερνητικό σχέδιο για την κακουργηματική δίωξη του Ρουβίκωνα.

Η «Κ» ζήτησε διευκρινίσεις από τους αξιωματούχους που επεξεργάζονται τη νομοθετική ρύθμιση, οι οποίοι εξήγησαν ότι αδικήματα όπως η διατάραξη οικιακής ειρήνης, η απειλή, και η φθορά, τα οποία τιμωρούνται ως πλημμελήματα, στο εξής, θα διώκονται σε βαθμό κακουργήματος εφόσον  τελούνται υπό την ομπρέλα συμμορίας.

Ως συμμορία και όχι εγκληματική οργάνωση φωτογραφίζεται η αναρχική ομάδα.

Το νομοθέτημα πάντως παραμένει υπό διαμόρφωση. Κυβερνητικές πηγές επεσήμαναν ότι πρέπει να αποφύγουν έναν «δρακόντειο νόμο».

Την ίδια ώρα, τα μέλη της ομάδας πυκνώνουν τη δράση τους. Εκτός της περίπτωσης Πορτοσάλτε, σε διάστημα μερικών ημερών έχουν μπει στο ιατρείο του ψυχιάτρου του Κορυδαλλού Αθ. Δουζένη, ασκώντας του ψυχολογική βία και το βράδυ της Παρασκευής ο γυναικείος τομέας της ομάδας επανέλαβε κάτι παρόμοιο στο ιατρείο γυναικολόγου.

Η αναρχική συλλογικότητα καλεί ακόμα σε συναντήσεις σε γειτονιές της Αθήνας στις οποίες προπαγανδίζει την ιδεολογία του «μαχητικού συνδικαλισμού».

Τις εξελίξεις παρακολουθούν με ενδιαφέρον ξένες διπλωματικές αντιπροσωπείες.


kathimerini.gr

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ